Szerző: Kaposvári Járási Ügyészség 2020. február 11.

Csákányütéssel jutalmazta a főztjét érő kritikát egy Somogy megyei asszony - vádemelés

Nem találta elég csípősnek a karácsonyi ebédet egy somogyi asszony élettársa és szóvá tette azt. A párja csákánnyal zárta le a vitát.

A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az ötvenhét éves asszonnyal szemben, aki azért ütötte meg élettársát egy csákánnyal, mert kritizálta az ebédet.

A vád szerint az asszony 2019. karácsonyán káposztát főzött ebédre, azonban élettársa kritizálni kezdte a főztjét, mert szerinte az nem volt eléggé csípős. Ezen összevitatkoztak, és az asszony dühében felvette a kályha mellett lévő csákányt, majd azzal megütötte a sértettet a fejének hátsó részén.

A közepes erejű ütéstől a sértettnek vérző sérülése keletkezett, amitől mindketten megijedtek, ezért a rendőrséget és a mentőket is kihívták. Az orvosi ellátás során megállapították, hogy a sértettnek ugyan csak könnyű sérülése keletkezett, azonban a vádlott által használt eszköz és a támadott testtájék miatt megvolt a lehetősége annak, hogy a sértettnek súlyosabb sérülése keletkezzen.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerő és azt megbánó asszonnyal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbára bocsátásra tett indítványt.

A címlapkép illusztráció.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.