Szerző: 112Press 2019. szeptember 25.

Cirkuszi póni rúgott fejbe egy kislányt Sárváron - kórházba került a négy éves gyerek

A kislány háttal guggolt a póninak, amikor az állat váratlanul lépett néhányat hátrafelé és rúgott egyet, a patája pedig eltalálta a kislány homlokát. A gyerek fejét elöntötte a vér.

Frissítés: Megkeresésünkre a rendőrség megerősítette, hogy eljárás indult az ügyben. "A Sárvári Rendőrkapitányság
büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit" - írta válaszában Cser Zsófia c. r. főhadnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense.
 
Korábban írtuk
 
Az eset a fürdő közelében letáborozott cirkusznál történt Sárváron, kedden, előadáson kívül.  A kislány az édesanyjával volt, aki azonnal az ügyeletre sietett a vérző fejű gyerekkel, ahonnan mentő szállította a szombathelyi kórházba. A sérült kislány jelenleg is ott van, megfigyelésen.
 
mk1
 
A négy éves kislány édesapja a 112Pressnek elmondta, hogy rendőrségi vizsgálat indult az eset miatt. Hozzátette, nem szeretne köpködni, vagy besározni senkit, csak a szülők figyelmét szeretné felhívni a veszélyre.
 
Elmondása alapján a cirkuszi állatok nem voltak elkerítve, sem kordon, sem figyelmeztető tábla nem volt kint. A szelíd állatok gyerekcsalogatóként is funkcionálnak. A baleset idején a kislány nem az őt megrúgó pónival foglalatoskodott, hanem másra figyelt, leguggolva. Az esetnek több szemtanúja is volt.
 
mk2
 

Az apa volt a cirkusznál is, ahol már nem voltak kint az állatok és a kordont is felállították és sajnálkozásukat fejezték ki az eset miatt.

 

Kérdésünkkel megkerestük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot. Amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.