Szerző: Pest Megyei Főügyészség 2020. március 18.

Cipőfűzőből készült hurokkal fojtogatták rabtársukat - vádat emeltek a két fogvatartott ellen

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik fogvatartott társukat megalázták, zsarolták, végül megpróbálták megölni egy büntetés-végrehajtási intézetben.

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik fogvatartott társukat megalázták, zsarolták, végül megpróbálták megölni egy büntetés-végrehajtási intézetben.

A vád szerint a két elkövető rokona egymásnak és 2016. decembere, valamint 2017. áprilisa között a sértettel közös zárkában voltak egy Pest megyei börtönben. Az együtt töltött időben előfordult, hogy a két férfi elvette a sértett holmijátilletve bántalmazták őt.

2017. április 19-én a közös zárkában az elkövetők összekötötték a sértett kezeit, majd különböző – emberi méltóságát sértő – módon zaklatták, illetve fenyegették. Ezzel arra akarták rávenni, hogy nekik pénzt adjon át.

Másnap az elkövetők a zárkában egy cipőfűzőből készített hurkot tettek a sértett nyakára és azzal fojtogatták, amíg elveszítette az eszméletét. Ezután az elájult sértettet bántalmazták és vízzel locsolták le, hogy magához térjen, majd folytatták a fojtogatását addig, amíg az egyik elkövető megijedt és felhagytak a cselekménnyel.

Az ügyben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete és sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pest Megyei Főügyészség a két elkövető ellen.

Címlapképünk illusztráció.

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.