Frissítve: 2013. augusztus 08.

Buszbaleset Ikerváron: előzésben lévő Ikarus elé kanyarodott a Kia

Lassan haladó autót előzött a Vasi Volán busza Ikerváron, amikor a jármű irányjelzés nélkül elé kanyarodott. A fiatal sofőr súlyosan megsérült.

 Figyelmetlenség miatt történt súlyos baleset Ikerváron. A Rum felé tartó Vasi Volán járat vezetője egy lassan haladó Kia Rio előzésébe kezdett, amikor a személyautó váratlanul és irányjelzés nélkül balra kanyarodott. Az Ikarus vezetője vészfékezett, de oldalba kapta a személyautót, ami felborult és fejtetőn állt meg az árokban.

A Kia sofőrjét súlyos sérüléssel szállították a szombathelyi Markusovszky kórházba. A hátsó ülésen ülők könnyű sérülést szenvedtek, míg az anyósülésen utazó férfi sérülés nélkül megúszta a karambolt.

"„A személygépkocsi hirtelen kanyarodott a busz elé és az erős fékezés ellenére ütköztek. A buszon 8-10 utas utazott, senki nem sérült meg. A busz egy 1997-es évjáratú Ikarus E95, ami rendelkezik ABS-szel, ASR-rel és retarderrel”" - mondta el a 112 Press-nek a helyszínen Kocsis László, a Vasi Volán Zrt. baleseti helyszínelője. Közben az igazságügyi szakértő lassulásvizsgálatot végzett a lezárt úton, a buszsofőrnek egy meghatározott sebességnél kellett a fékre taposnia.

Információink szerint a busz vezetője 1,5 millió balesetmentes kilométert tudhat maga mögött. A Kia sofőrjének még nincs ekkora rutinja, de remélhetőleg a fiatalember felépülése után óvatosabban vezet majd.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.