Szerző: BvOP Frissítve: 2019. április 09.

Rövidfilm pályázatot hirdet a büntetés-végrehajtás

"Az igazság védelmében" címmel indít rövidfilmes pályázatot a büntetés-végrehajtás. Olyan alkotásokat vár a szervezet, amelyen a pályázók azt örökítik meg, hogy mit jelent számukra a büntetés-végrehajtási hivatás.

A meghirdetett pályázat célja a büntetés-végrehajtással kapcsolatos ismeretterjesztés, a börtönökről és azok őrzőiről kialakult évszázados sztereotípiák lebontásának elősegítése. A büntetés-végrehajtás azt reméli, hogy az alkotások készítői, és az azokat megtekintők is közelebb kerülhetnek a fegyintézetek érdekes és különleges világához, a börtönök rendjéért és biztonságáért dolgozók nap mint nap végzett áldozatos munkájához.

 

Forrás: BvOP

 

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága olyan, maximum kétperces kisfilmeket vár rövidfilmes pályázatára, amelyek a büntetés-végrehajtási hivatásról szólnak, a szervezet „Az igazság védelmében” jelmondatával összefüggő becsületességgel, igazságossággal és erkölcsösséggel foglalkoznak, vagy a büntetés-végrehajtási hivatás családi hagyományait, a bévés dinasztiák történetét dolgozzák fel.

 

Országos börtön razzia

 

A büntetés-végrehajtás honlapján is közzétett pályázati felhívás szerint a kezdeményezésre a 14 éves kortól 30 éves korig terjedő korosztályba tartozó egyéni és csoportos alkotók jelentkezését várják. A pályázatra a fenti témakörökkel kapcsolatos játékfilm, dokumentumfilm, vagy akár vlog is benyújtható, sőt, még mobiltelefonnal készített kisfilmmel is lehet pályázni. A pénz- és tárgyjutalmak mellett az első három helyezett még egy szervezett formában megvalósuló különleges börtönlátogatás élményével is gazdagodhat.

 

Országos börtön razzia

 

A youtube.com videómegosztóra feltöltött alkotások elektronikus elérhetőségét 2019. szeptember 1-ig lehet megküldeni a e-mail címre.

 

Forrás: Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

A büntetés-végrehajtási hivatást választók a közösség, a társadalom érdekében végzik feladatukat, nehéz, sokrétű, ugyanakkor kifejezetten változatos munkájuk nélkülözhetetlen a köz- és jogbiztonság fenntartásában. Napjainkban közel kilencezren végzik ezt a különleges munkát, ők a fogvatartottak őrzéséért, szállításáért, munkáltatásáért, élelmezéséért, egészségi állapotáért felelnek. Hivatásuk rendkívül felelősségteljes, sok tudást és szakmai alázatot követel, hiszen emberséggel, de határozottsággal kell biztosítaniuk a börtönök rendjét. Ők így járulnak hozzá hazánk közbiztonságának fenntartásához, az emberek biztonságérzetének növeléséhez, és a rövidfilmes pályázat is róluk szól.

A képek illusztrációk.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.