Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság;112Press 2018. június 19.

Ne bízza a „törölköző széfre” értékeit – Bűnmegelőzési Strandparti Bükfürdőn

Bűn és baleset-megelőzési szakemberek hívták fel a szünidő és a nyári közlekedés veszélyeire a figyelmet. Biztonsági-öv szimulátorral és részeg szemüveggel is készültek az érdeklődők számára.

A vakáció második napján, autentikus helyszínen hívták fel a figyelmet a rendőrök az előttünk álló nyári szezonban előforduló legfontosabb kockázati tényezőkre. Vas megye programkínálata az itt lakók vendégszeretetével kiegészülve hozzájárul ahhoz, hogy a megye egész évben – így nyáron is – közkedvelt úti cél. A pihenni vágyók jelentős része keresi fel gyógy- és wellnessfürdőinket.


Boros László Attila, a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum vezérigazgatója a jogsértések leghatékonyabb megelőzését a rendőrséggel folytatott közös munkában látja, éppen ezért már második éve ad otthont a szezonnyitó rendezvénynek.

2018.06.19.Bükfürdő

Lőrincz Attila rendőr alezredes, a Büki Rendőrőrs parancsnoka munkatársaival együtt kiemelt figyelmet fordít a nyári hónapokban Bükfürdőre és az üdülőövezetek környékére. A kerékpáros járőrök, a polgárőrökkel kiegészülve mindent megtesznek a lakosság és a városba látogatók szubjektív biztonságérzetének megteremtése és fenntartása érdekében.

Némethné dr. Zsigó Zita

Nem lehet elégszer hangsúlyozni azokat az intelmeket, amelyek megfogadásával nagyobb valószínűséggel kerülhető el, hogy jogsértések áldozatává váljunk. Némethné dr. Zsigó Zita rendőr alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője munkatársaival „Bűnmegelőzési Strandparti”-ra invitálta a fürdővendégeket.

2018.06.19.Bükfürdő

László Péter rendőr alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője, a Baleset-megelőzési Bizottság tagjaival együtt pedig a játékos feladatok mellett egy biztonságiöv-szimulátorral érkezett az eseményre. Sokan ugyanis úgy gondolják, hogy a fizika törvényeit legyőzhetik és pusztán kényelmi szempontokra hivatkozva nem tartják fontosnak a passzív biztonsági eszközök használatát. A biztonsági öv életmentő funkciójának szemléltetésére egyik legalkalmasabb eszköz a szimulátor, amelynek kipróbálásával a résztvevő megértheti, hogy már egy alacsony sebességű ütközésnél sem lehet esélye kitámasztani magát.

2018.06.19.Bükfürdő

A szakterületek ingyenes kiadványokkal nyújtanak eligazítást és visszatérő, preventív jelenléttel tesznek meg mindent annak érdekében, hogy a kikapcsolódás valóban a feltöltődésről szóljon és azt ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés. A vakáció kezdetén célszerű ismételten leülni a gyerekekkel, megbeszélni a már minden bizonnyal sokszor elhangzott mondatokat és óvatosságra inteni őket.

Ne bízza a „törölköző széfre” értékeit – Bűnmegelőzési Strandparti Bükfürdőn




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.