Barion Pixel
Szerző: Vas VMRFK / 112Press / Tánczos Mihály 2023. március 22.

Kétszer is életet mentett tavaly a körmendi rendőr - Borsos József díjban részesült

Gaál Adrián rendőr őrmester februárban egy lángoló épületből hozta ki társával, Kiss József rendőr zászlóssal az idős, megégett férfit. Öt hónappal később pedig egy kertjében rosszul lett és klinikai halál állapotába került asszony újraélesztését kezdte meg azonnal, a kiérkezése után.

A Magyar Biztonsági Fórum egyesület által alapított Borsos József díjat kapott Gaál Adrián r. őrmester, a Körmendi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának járőre hősies szolgálat ellátása, eredményei és bátorsága miatt. Tavaly kétszer is életet mentett - tájékoztatott a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

2022-ben kétszer is életet mentett a körmendi területen - Gaál Adrián r. őrmester kapta a Borsos József díjat

2022. júliusában egy közúti intézkedés közben kapott állampolgári jelzést, hogy a közeli telken egy idős hölgy fekszik az udvaron a földön. A helyszínre sietett, ahol késlekedés nélkül megkezdte a hölgy újraélesztését a Police Medic képzésen tanult módszerekkel.

2022-ben kétszer is életet mentett a körmendi területen - Gaál Adrián r. őrmester kapta a Borsos József díjat

A Mentőszolgálat kiérkezéséig közel 10 percen át, rendíthetetlenül folytatta az életmentést, melynek köszönhetően a hölgy életét sikerült megmenteni.

Az az eset már a második életmentése volt abban az évben, mivel februárban egy lakástűzhöz riasztották a körmendi rendőröket, ahová elsőként Gaál Adrián őrmester és Kiss József zászlós érkezett meg. Az elsődleges információk szerint az égő ingatlanban annak lakója is bent tartózkodott, ezért életüket kockáztatva, késlekedés nélkül berohantak az épületbe és kimentették a házban lakó 87 éves férfit és átadták a Mentőszolgálat munkatársainak.

Az esetről készült cikkünkből kiderül, hogy a két rendőrt füstmérgezés gyanújával szintén kórházba szállították.

Az idős embert lángok közül kimentő két rendőr is kórházba került


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.