2016. március 30.

Videó: bombariadó miatt lezárták a szombathelyi vasútállomás környékét

Egy férfi telefonált hajnalban a rendőrségre, miszerint bombát helyezett el a szombathelyi vasútállomáson. Több száz munkába és iskolába induló járt pórul, a rendőrség lezárta a környéket.

Bombariadó miatt ma hajnalban kiürítették a szombathelyi vasútállomást. A személyvonatok jelenleg a szomszédos állomásokig (Vép, Ják-Balogunyom, Acsád Püspökmolnári) közlekednek és onnan is indulnak. Szombathely és Acsád, Szombathely és Vép valamint Szombathely és Püspökmolnári között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Szombathely-Kőszeg vonalon szünetel a vonatforgalom, a két település között a menetrend szerint közlekedő autóbuszokon elfogadják az érvényes vonatjegyeket és bérleteket.

A rendőrök átvizsgálják az állomás területét és a környező utcák parkolóit. Úgy tudjuk, egy férfi fenyegetőzött bombával, ami a jelenlegi helyzetben súlyosabb fenyegetésnek minősülhet, mint ha tíz évvel ezelőtt jelenti be a "bombát".

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye:

Egy személy tett bejelentést a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2016. március 30-án 4 óra 25 perckor, hogy a szombathelyi vasútállomáson bombát helyezett el. A Szombathelyi Rendőrkapitányság haladéktalanul megkezdte a szükséges intézkedések megtételét, az épületet és környékét lezárta. Az ügyben közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetése miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.
 

Véget ért a bombakeresés, vaklárma volt

A ma hajnali bombariadó után 8.45-kor lezárult a szombathelyi állomásépület átvizsgálása. A vonatforgalom megindult, a vasúti közlekedésben azonban délelőtt késésekre kell számítani, a menetrend szerinti közlekedés várhatóan a kora délutáni órákra áll helyre - tájékoztattta a 112Press-t Rázó László, a GYSEV Zrt. sajtószóvivője.

Nem kellenek a rémhírek

Hallottunk olyan hangokat a várakozók között, miszerint migráns, vagy terrorista lehetett az illető, aki telefonált. Sajnos a környezetében is vevők voltak erre a felvetésre. A telefonáló azonban ékes magyarsággal telefonált és nem ez az első és egyetlen bombafenyegetés az elmúlt húsz évben. Jelentettek már bombát a bíróságra, iskolába, vasútállomásra, bankba is.

Az alábbiakban egy 2008-as bombafenyegetés hallható.

 

 

Bombariadó a szombathelyi vasútállomáson - 2016.03.30. 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.