Barion Pixel
Szerző: ORFK /KR NNI 2018. november 24.

Boldog, a kábítószer-kereső kutya buktatta le a bosnyák drogfutárt

Huszonhat millió forint körül mozog a feketepiaci értéke annak a marihuána szállítmánynak, amit a röszkei határátkelőnél foglaltak le a rendőrök 11 csomagban, egy személyautóban elrejtve.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy bosnyák állampolgár ellen. A férfi a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen jelentkezett belépésre 2018. november 22-én délután személyautójával.

Fotó: ORFK / KR NNI

A kábítószer-kereső szolgálati kutyavezető kockázatelemzés alapján a jármű átvizsgálása mellett döntött. Boldog az autó hátsó üléssornál pozitív jelzést adott. A rendőrök az ülések mögött kialakított rejtekhelyen 11 csomagban összesen 10.605 gramm zöld növényi törmeléket találtak és foglaltak le.

Fotó: ORFK / KR NNI

A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a lefoglalt anyag marihuána, amely – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 26 millió forint.

Fotó: ORFK / KR NNI

A KR NNI nyomozói a 28 éves férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Fotó: ORFK / KR NNI


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.