Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2017. február 16.

Előzetesbe kerültek a drogdílerek- TEK fogta el a szombathelyi terítőt

A nyomozók a házkutatások során nagyobb mennyiségű kokaint, metamfetamint, MDMA-t, heroint találtak és foglaltak le.

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer kereskedelemmel gyanúsítható férfiakat helyeztek előzetes letartóztatásba.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványozta annak a két 30 év alatti férfinak az előzetes letartóztatását, akik a megalapozott gyanú szerint Budapesten és Vas megyében kábítószerrel kereskedtek.

Előzetesbe kerültek a drogdílerek 2.

A rendelkezésre álló adatok szerint az egyik gyanúsított 2016. augusztusától az őrizetbe vételéig, 2017. február 13. napjáig legalább 10 alkalommal vásárolt Budapesten nagy mennyiségű kábítószert (kokaint, speedet, LSD-t tartalmazó bélyeget, marihuánát, MDMA hatóanyagú tablettákat) a gyanúsított-társától.

A gyanúsított a megvásárolt kábítószert autóval szállította Szombathelyre, ahol azt értékesítette.

A férfi által vezetett személygépkocsit feltartóztatta a nyomozó hatóság 2017. február 13. napjára virradó éjszaka a 86-os számú főúton, és a kábítószert lefoglalta.

Előzetesbe kerültek a drogdílerek 3.

A gyanúsított szombathelyi és budapesti lakásán tartott házkutatáskor nagyobb mennyiségű kábítószert (kokaint, metamfetamint, MDMA-t, heroint), valamint 975.000 Ft-ot, és 900 eurót foglalt le a nyomozó hatóság.

A járási ügyészség azért indítványozta a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, mert szabadlábon hagyásuk esetén fennáll a veszélye, hogy megszöknének, illetve a gyanúsítotttársak befolyásolásával vagy megfélemlítésével, bizonyítási eszközök elrejtésével megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást, illetve újabb bűncselekményt követnének el.

Előzetesbe kerültek a drogdílerek 1.

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően 1 hónap időtartamra a gyanúsítottak előzetes letartóztatását 2017. február 15. napján elrendelte.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.