Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály Videó: Szombathelyi Televízió 2022. november 18.

Tűzoltónak segíthetnek Szombathelyen - bográcsozás, forraltborozás a beteg lánglovagért

Rimányi Márk közel 30 éve küzd a lángokkal és avatkozik be balesetek, káresemények helyszínén. Most azonban ő is segítségre szorul egy súlyos betegség miatt. Bajtársai összefogtak, szombaton egy nagyszabású bográcsozáson várják a segíteni szándékozókat.

A 87-es főút melletti Szombathely Center parkolójában kezdődik november 19-én, szombaton reggel a jótékony célú sütés-főzés, ahová nagy szeretettel várják a tűzoltó bajtársak a látogatókat. Kóstolni a tervek szerint 11 órától lehet az ott készülő ételeket.

Jótékonysági bográcsozás Rimányi Márk megsegítésére

A szervezők annyit kérnek, hogy az adománygyűjtő "dobozba" mindenki helyezzen el egy olyan összeget, amit a bajba került tűzoltó megsegítésére szán. Ezek megtalálása nem okoz majd nehézséget, mivel tűzpiros tűzoltókészülékeket alakítottak át adománygyűjtőnek.

Rimányi Márk tűzoltó százados felveszi a kesztyűt - a betegség ellen is

A rendezvény célja, hogy támogassák Rimányi Márkot, aki közel 30 éve szolgálja tűzoltóként Vas megyét és szolgálatparancsnokként dolgozik majd továbbra is, miután megvívta a küzdelmét a leukémiával. Tavaly a századost Bátorságért Érdemjellel tüntették ki.

Rimányi Márk, bajtársak között Fotó: Tánczos Mihály / 112Press

A betegséget idén ősszel diagosztizálták nála, miután gyengének érezte magát és társai rábeszélték, hogy vizsgáltassa ki ennek az okát. A diagnózis napja volt egyben az idei utolsó munkanapja is, még aznap kórházba kellett vonulnia a betegség súlyossága miatt és azóta is ott kezelik.

A Szombathelyi Televízió összeállítása

A helyszínen igazi finomságokra számíthatnak a látogatók. Csülkös babgulyás, vadpörkölt, hurka, kolbász, lángos, pincepörkölt, zsíros kenyér, rizses lecsó, palacsinta, sült gesztenye - csak néhány példa az étkekből, míg a szomjat teával, forralt borral lehet csillapítani.

A Szombathely Centernél készülnek majd az ételek, amiket kóstolni lehet

A Szombathely Center a Metro és a Söptei úti rendőrlaktanya között található, a 87-es főút mellett, a Repülők útján.

Rimányi Márk (középen) egy korábbi csoportképen - a bajtársai összefogtak a bajban Fotó: Tánczos Mihály /112Press

A helyszínen pénteken délután már látni lehetett az előkészületeket. Az eddig kijelölt helyeken a hivatásos és önkéntes tűzoltócsapatokon kívül láttunk polgárőröket, helyi gyárak csapatait, magánszemélyeket, kormányhivatalt, vízügyes csapatot stb. A feliratok alapján pápai és ceglédi tűzoltók főzőcsapata is részt vesz a szombati jótékonysági rendezvényen.

Rimányi Márk munka közben Fotó: 112Press

Mi azt kérjük olvasóinktól, hogy aki teheti, menjen ki a rendezvényre és támogassa a nemes ügyet! Segítsen annak, aki évtizedek óta segített Vas megyében!

Aki nem tud elmenni, de szeretne segíteni, az megteheti az alábbi számlaszámon:

Rimányiné Juhász Zsuzsanna
11773456 - 00053826

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.