Szerző: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság; 112Press 2017. február 16.

Dr. Bognár Balázs az új katasztrófavédelmi igazgató Vas megyében

Ünnepélyes állománygyűlésen iktatták be a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját, dr. Bognár Balázs ezredest. Elődje, Erdélyi Krisztián ezredes a katasztrófavédelem főigazgató-helyettese lett.

Önéletrajz:

Széleskörű védelmi igazgatási, katasztrófavédelmi, közigazgatási, kormányzati koordinációs tapasztalattal és oktatási gyakorlattal rendelkezik. A létfontosságú rendszerek és létesítmények védelmével foglalkozó szakterület irányítójaként jelentős jogalkotói és jogalkalmazói gyakorlatot szerzett.

A védelmi igazgatás és a kritikusinfrastruktúra-védelem területén több szakmai publikációja jelent meg. Aktívan részt vesz a különböző biztonságpolitikai, védelmi igazgatási, iparbiztonsági konferenciák, szimpóziumok, munkaműhelyek tervezésében és lebonyolításában. Külső óraadóként előadásokat tart a Nemzeti Közszolgálati Egyetemem és a BM OKF Katasztrófavédelmi Oktatási Központ szaktanfolyamain.

A BM OKF Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsának alelnöke, tagja a Magyar Rendészettudományi Társaságnak, a Magyar Polgári Védelmi Tudományos Egyesületnek és a TIT Hadtudományi és Biztonságpolitikai Közhasznú Egyesületnek.

Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes

Szakmai pályája:

2003. – 2006.    Pest Megye Önkormányzat Hivatala Védelmi Irodájának védelmi referense

2006. – 2008.    Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Védelmi Titkárság tanácsosa

2008. –  2010.   Önkormányzati Minisztérium KKB Titkársága vezető tanácsosa

2010. –  2011.   Belügyminisztérium Védelmi Koordinációs Főosztály vezető tanácsosa, majd főosztályvezető-helyettese

2011. –  2012.   BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Kritikus Infrastruktúra Koordinációs Osztályának vezetője

2012. április-   BM OKF Kritikus Infrastruktúra Koordinációs Főosztály vezetője

Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes

Tanulmányok:

Győrben világbanki informatikát tanult, majd a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen védelmi igazgatási diplomát és PhD doktori fokozatot szerzett. Elvégezte a Budapesti Corvinus Egyetem E–Government képzését, az ENSZ bristoli OSSOC tréningjét, valamint a George C. Marshall European Center for Security Studies STACS kurzusát. Közigazgatási alap- és szakvizsgával, rendészeti szakvizsgával, rendészeti mestervezetői és ECDL képesítéssel rendelkezik.

Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes

Kitüntetések:

2007, 2008. miniszteri dicséret, jutalom

2009. Magyar Köztársaság Katonai Felderítő Hivatala emlékérem

2010. ZMNE KLHTK Hadtudományi Doktori Iskola KOSSUTH KIBOCSÁTÓ ÉREM arany fokozata

2011. Rendkívüli Helytállásért Vörösiszap-katasztrófa Érdemjel

2012., 2014. Magyar Rendészettudományi Társaság Szent György emlékérem

2014. BM Tudományos Tanács Szabó András-oklevél

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye:

Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredest ünnepélyes állománygyűlés keretében iktatták be február 16-án a Vas Megyei Önkormányzat dísztermében. A kinevezést dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át az új igazgatónak.

Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere 2017. február 16-i hatállyal dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kritikusinfrastruktúra-koordinációs főosztályának vezetőjét nevezte ki a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatójává.

Az igazgatóváltás alkalmából tartott ünnepélyes állománygyűlésen Bittmann Tibor tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság humánszolgálatának vezetője ismertette a belügyminiszter határozatát, majd dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át a kinevezést az új igazgatónak.

Az ünnepségen elsőként dr. Góra Zoltán emelkedett szólásra. „Vas megyei gyökereivel, temérdek szakmai tapasztalatával, valamint a polgári védelemben és a katasztrófavédelmi főigazgatóságon bizonyított munkásságával Bognár Balázs személyében egy országszerte elismert, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, kiváló szakember érkezik a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élére” – fogalmazott a katasztrófavédelmi főigazgató, aki ezt követően megköszönte a korábbi megyei igazgató, Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, általános főigazgató-helyettes munkásságát. A vezérőrnagy sok sikert kívánt dr. Bognár Balázsnak az új beosztáshoz, amelyben, mint mondta, folytatni kell az elődök által megkezdett munkát, ebben pedig a megyei igazgatóság minden tagja megfelelő szaktudással támogatja az új igazgatót.

Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes beiktatása

Búcsúbeszédében Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes felidézte a Vas megyei igazgatóság élén töltött két éve legfontosabb eseményeit, majd beszédében a felelősség és a büszkeség párosának adott hangot. „A változás az életünk része, amely sokszor nem megy könnyedén. Az igazgatói beosztás azonban egyszerre megtiszteltetés és óriási felelősség, amely maximális szakértelmet és alázatot követel” – mondta, majd hozzátette: nyugodt lelkiismerettel adja át a stafétát és az állomány minden tagjának köszöni az együttműködést.

„Egy tűzoltótiszt életében nincs ennél fontosabb pillanat” – jelentette ki dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új vezetője. „Vas megye és Szombathely külön kedves számomra, hiszen itt nőttem fel, ezért célom, hogy igazgatóként az elődeim által megkezdett szemléletet vezessem tovább az úton. Akkor leszünk egy csapat, ha jelen van a tisztelet, a bizalom és a bajtársiasság” – fogalmazott az új igazgató, aki záró mondatában megköszönte elöljárói bizalmát.

Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes beiktatása

Az új igazgató kinevezéséhez Harangozó Bertalan, Vas megye kormánymegbízottja is gratulált, majd kijelentette: bízik a sikeres együttműködésben. A kormánymegbízott ígéretet tett arra, hogy az új katasztrófavédelmi igazgatót is ugyanúgy támogatja majd a megye vezetése, mint ahogyan azt elődjével tette.

A rendezvény zárásaként Majthényi László, a Vas megyei közgyűlés elnöke mondott pohárköszöntőt, a távozó igazgatónak további sok sikereket kívánva, a posztot újonnan betöltő vezetőnek pedig teljes együttműködést ígérve.

 

Dr. Bognár Balázs az új katasztrófavédelmi igazgató Vas megyében
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.