Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. január 04.

Bódult férfi okozott balesetet az M80-as autóúton - Ford hajtott Toyotának és Mercedesnek

A két vétlen sofőr nagyot hárított, ha nem húzódnak le a szalagkorlátig, akkor az egyik autóval biztosan frontálisan ütközik a Ford. Két autó megpördült, az okozó járműve 280 méterrel az ütközés után állt meg.

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt az M80-as autóúton, Gasztony közelében, szerdán délután.

A bódult sofőr autója két szemből érkezővel ütközött Gasztony közelében, az M80-as autóúton

Egy Szentgotthárd felé tartó Ford személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között egy nyílegyenes, 110 km/órás megengedett sebességű szakaszon  áttért a menetirány szerinti bal oldalra.

A két vétlen sofőr autójának a roncsa az M80-as autóúton, Gasztonynál

A szemből érkező Toyotát vezető magyar férfi a szalagkorlátig félrehúzódott előle - gyakorlatilag ez volt a maximum, amit tehetett -, de így is érintőlegesen ütköztek.

A Toyotában egy hétéves kislány is utazott

A Toyota megpördült és a menetirány szerinti bal oldalon, az eredeti haladási irányával szembe állt meg. Az autóban egy hétéves kislány is utazott. A gyermekülésben, szabályosan bekötve utazó kislány is karcolások nélkül megúszta az ütközés utáni pördülést.

Nyílegyenes szakaszon tért át a szemközti sávba a Ford bódult vezetője

A Ford ezután nekiütközött egy a Toyota mögött érkező, Körmend irányába tartó, magyar rendszámú Mercedesnek, aminek ettől kiszakadt a kereke és szintén megpördült.

A Mercedes kereke kiszakadt az ütközéstől

Az autóban egy Magyarországon, Zala megyében élő idős német házaspár utazott. (Élő bejelentkezésünkben osztrák házaspárként hivatkoztunk rájuk. A félreértést az okozta, hogy az elmondásuk alapján Ausztriából jöttek, de ez csak a mai esetre vonatkozott.)

A Mercedesben egy hazánkban élő német házaspár utazott, a sofőr lélekjelenlétének is köszönhető, hogy nem történt súlyos sérülés

A vétlen férfi jókedélyűen mondta, hogy túl vannak a nehezén. Az autót lehet pótolni, de a feleségét nem. A baleset okozójának vele is szerencséje volt, a Mercedes szintén szalagkorlátig húzódott a szemből érkező elől. Ha a sofőr csak a fékbe tapos, akkor valószínűleg nem beszélgethettünk volna a házaspárral az út szélén.

A Mercedes kereke kiszakadt az ütközéskor

Élő bejelentkezésünk a helyszínről:

 

 

A helyszíni szemle és a műszaki mentés teljes útlezárás mellett zajlott. Kb. két tucat kamion rekedt az útszakaszon a lezárás miatt, a személyautók vissza tudtak fordulni, mivel fizikai elválasztás nincs a két oldal között.

Feltorlódott kamionok az M80-as autóúton és a balesetet okozó Ford, ami 280 méterre állt meg az ütközés helyétől

A helyszínre Körmendi tűzoltók vonultak.

A Körmend felé tartó sofőrök a szalagkorlátig húzódtak a sájukba áttérő Ford elől, de így is ütköztek az M80-as autóúton, Gasztonynál

A Ford vezetőjéről a helyszínen tartózkodók elmondták, hogy furcsán viselkedett, bódult volt. Alkoholfogyasztást nem mutatott nála a szonda, de felmerült a gyanú azzal kapcsolatban, hogy a bódultságot nem rosszullét okozta, ezért őt a Körmendi Rendőrkapitányságra előállították mintavételre.

A Ford bal első kereke - vagyis ami maradt belőle

A helyszínelőknek viszonylag nagy távot kellett megtenniük a helyszínen. A Ford és a Toyota roncsa között 330 méter volt a távolság. Az első ütközés kb. 280 méterre a Ford megállási helyétől történt.

gaszt13
A Toyota vezetőjétől megtudtuk, hogy az unokája nagyon megijedt az ütközéstől, de akkor is elpityeredett, amikor meglátta az autójuk roncsát. A kislány azonban azonnal osztott-szorzott és gyermeki őszinteséggel felajánlotta a nagypapájának az összes otthon összegyűjtött pénzét - 25 ezer forintot -, hogy a papa meg tudja csináltatni a járművet. (Innen is üdvözöljük a jószívű gyermeket!)

A Toyota vezetője Pest megyéből érkezett, a hátul ülő kislány gyermekülésben, bekötve utazott

A szalagkorlátnak egy 8 méteres szakaszát kell cserélni. A sérülés helye leginkább az árnyékon vehető ki a felvételen.

A szalagkorlát 8 méteres szakaszát kell cserélni, az árnyék jól mutatja a sérülés helyét

 

Nem volt egyértelmű a lezárás a trükköző sofőr szerint

A Magyar Közút munkatársai táblákkal, terelőkúpokkal és energiaelnyelő eszközzel zárták le az érintett útszakaszt. Akadt járművezető, aki még a táblás lezárás előtt jobbról kikerülte az M80-as autóút Szentgotthárd felé tartó sávjában álló, működő fényhidú rendőrautót és a sávban álló két rendőrt, majd a Ford a kihajtósávból a füves területen keresztül visszatért az M80-asra.


Járőrautó indult utána és megállították.

Az M80-as autóúton kerülte ki a lezárást a Ford vezetője, majd azt mondta, hogy nem volt egyértelmű, mit akarnak a rendőrök

Az autót vezető férfi felháborodott az eljáráson és nem fogadta el a helyszíni bírságot, szerinte ugyanis nem volt egyértelmű, mit akarnak a rendőrök és jelezte, hogy a feljelentés ellen is kifogást emel. (Azt csendben kérdezzük csak meg, hogy ha annyira nem volt egyértelmű a rendőrök szándéka, akkor miért jobbról kerülte meg őket és mi nem volt egyértelmű a dupla záróvonalban és a forgalom elől elzárt terület burkolati jelzésen?) Az elterelt járművek egyébként az M80-as autóúttal párhuzamosan haladó 8-as főúton kerülhettek.

A Magyar Közút munkatársa segített a trélerre rakni a kiszakadt kereket

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.