Barion Pixel
Szerző: Szombathelyi Törvényszék / 112Press 2024. január 26.

Pénzbüntetés és vezetéstől eltiltás a bódult állapotban vezető sofőrnek

A férfi nem okozott balesetet, de megbukott a közúti ellenőrzésen. Többféle, kábulatot előidéző anyagot is találtak a szervezetében. Jogerős ítélet született az ügyében. Az eltiltás mellett több mint félmillió forintot is fizethet.

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen járművezetés bódult állapotban vétsége miatt 300.000 forint pénzbüntetésre és kettő év járművezetéstől eltiltásra ítélt egy férfit. Kötelezte továbbá 267.671 forint bűnügyi költség megfizetésre.

A tényállás szerint a vádlott 2022. november 30-án 3 óra körül - vérében amfetamin és cannabis típusú hatóanyaggal -, bódult állapotban vezetett egy személygépkocsit Szombathelyen, a 87. számú főúton, amikor közúti ellenőrzés alá vonták. A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ 4. § (1) bekezdés c) pontjában írtakat, mert őt az elfogyasztott kábítószer hátrányosan befolyásolta a biztonságos járművezetésben. 

Az ítélet jogerős.

Sérüléses balesetet is okozott már az idén a 87-esen egy bódult sofőr

Legutóbb január 14-én számoltunk be egy olyan balesetről, amit egy nem feltétlenül csak alkoholtól bódult sofőr okozott és szintén a 87-es főúton történt. A járművezető mellett megsérült az utasa is.

A címlapkép illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.