Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2020. december 29.

Belehalt sérüléseibe az elütött segédmotoros kerékpáros - vádat emeltek a vétkes sofőr ellen

Az első ránézésre kisebb baleset következtében a vétlen fél a kórházban belehalt a sérüléseibe. A segédmotoros kerékpáros nem viselt bukósisakot.

A Szombathelyi Járási Ügyészség halálos közúti baleset vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben szemben, aki a vád szerint 2020. júniusában Szombathelyen elütött egy segédmotoros kerékpárost, aki a balesetben elszenvedett sérülések következtében egy hét elteltével a kórházban elhunyt.

A vádirat szerint a vádlott úgy hajtott be a Zrínyi Ilona utca és a Rákóczi Ferenc utca kereszteződésében lévő körforgalomba, hogy nem adott elsőbbséget az ott segédmotoros kerékpárján közlekedő – bukósisakot nem viselő - sértettnek, aki a Légszeszgyár utca irányába akart kihajtani.

Volkswagen sodort el kerékpárost a szombathelyi Batthyány téren

A vádlott fékezett, azonban a személygépkocsi bal elejével nekiütközött a sértett segédmotoros kerékpárja hátsó kerekének, aminek következtében a sértett az úttestre esett.

A sértett baleset során elszenvedett sérülései és a halála között közvetlen ok-okozati összefüggés állapítható meg.

Amennyiben a sértett szabályosan becsatolt bukósisakot visel a balesetkor, a halálát eredményező sérüléseket legnagyobb valószínűséggel nem szenvedte volna el.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.