Barion Pixel
Szerző: TM 2018. december 14.

Figyelmetlenség, ittas vezetés, halálos baleset - csütörtöki összefoglaló Vas megyéből

Pályaelhagyás, elsőbbség meg nem adása, segítségnyújtás elmulasztása, ittas vezetés, sérüléses és halálos baleset is bekerült a csütörtöki baleseti összefoglalóba. Nem volt könnyű napja a közlekedési rendőröknek Vas megyében.

 
Sok kisebb koccanás mellett komolyabb balesetek is történtek Vas megyében, vagy olyanok, amelyek miatt hosszabb rövidebb időre teljes útlezárásra volt szükség lakott területen belül és azon kívül is.
 
Nem adott elsőbbséget a Suzuki vezetője, három autó tört össze
 
Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt a szombathelyi Szigligeti Ede és a Táncsics Mihály utcák kereszteződésében. Egy Suzuki vezetője körültekintés nélkül hajtott be az egyenrangú kereszteződésbe és ütközött a neki jobbról érkező  Peugeot kisáruszállítóval.
 
Teljes útlezárás mellett zajlott a helyszínelés
 
A Peugeot ezután egy parkoló Nissan oldalának ütközött, amit egy oszlopnak lökött.
 
A parkoló Nissant oszlopnak lökte Suzuki miatt neki ütköző Peugeot
 
A helyszínelés teljes útlezárás mellett zajlott. A balesetet a Suzuki vezetője okozta, azonban az egyenrangú útkereszteződésekkel és a jobbkéz-szabállyal kapcsolatban több hasznos tanács is olvasható az autonavigator.hu írásában.
 
Tábla nincs, jobbkéz szabály van - a jobbról érkező részére elsőbbséget kellett volna adni
 
Körmenden volt elsőbbségadás kötelező tábla
 
A körmendi Ady Endre utcából érkező Renault vezetőjének észlelnie kellett volna az elsőbbségadás kötelező táblát, de nem csak azt nem vette észre. A sofőr figyelmetlenül kihajtott a védett Hunyadi utcára, egyenesen egy Citroen elé.
 
A Renault vezetője figyelmetlenül hajtott ki a védett útra
 
A balesetben ketten megsérültek. Az érintett útszakaszt itt is lezárta a rendőrség. 
 
A balesetben vétlen sofőr Citroenje
 
Több órás teljes útlezárás a 8-as főúton, Kám és Vasvár között
 
A halálos kimenetelű közlekedési balesetről részletesen beszámoltunk. Az talán soha nem fog kiderülni, hogy mi történt a Nissan utasterében az utolsó másodpercekben. Annyi nagyon valószínű, hogy a sofőr nem volt a tudatánál az ütközés előtt, mivel nem fékezett és nem próbált korrigálni mielőtt érintőlegesen ütközött a padkára lehúzódó 40 tonnás kamionnal és az utána érkező BMW-vel.
 
Halálos baleset Kám és Alsóújlak között - Fotó: Tánczos Mihály
 
Lehetséges, hogy a sofőr elaludt, vagy rosszul lett a volánnál.
 
Pályaelhagyás Csehinél
 
Senki sem sérült meg a balesetben
 
Egy Csehi felé tartó Chrysler vezetője a település közelében elvesztette uralmát a járműve felett, letért az útról és egy erdős terület szélén felborult. Az osztrák rendszámú autóban senki sem sérült meg, köszönhetően többek között a biztosági övnek.
 
Erdőszélen állt meg a felborult Chrysler
 
A balesetnél a vasvári tűzoltók segédkeztek, akik a kámi halálos baleset helyszínéről vonultak át a felborult járműhöz.

A vasvári tűzoltók halálos balesettől vonultak a Chrysler balesetéhez 

 
Letarolt egy VW-t, elhajtott a horvát kamion
 
Busz és személyautó koccanásához indult a szombathelyi helyszínelő csütörtökön délután, 17 óra előtt, azonban mielőtt odaért volna a belvárosi balesethez egy komolyabb eset is történt Táplánszentkereszt és Tanakajd között a 87-es főúton.
 
Körmenden állították meg a rendőrök a 87-es főúton balesetet okozó kamiont
 
Szombathely felől Kám irányába tartott egy Volkswagen, amikor a szemből érkező horvát kamion padkára hajtott, majd a sofőr korrigálása után a pótkocsi átbillent a VW sávjába, ahol szabályosan kiütötte a személyautót. A VW letért az útról, kidöntött két jelzőtáblát, majd hosszan az árokban bukdácsolva felborult.
 
A Volkswagennel való ütközés nyomai
 
A horvát kamion megállás nélkül elhajtott a helyszínről. A totálkárosra tört VW-t vezető hölgy használta a biztonsági övét és sérülés nélkül sikerült kiszabadítani a roncsból. A balesetnek a kámi halálos balesetnél dolgozó és onnan hazafelé tartó egyik szakértő is szemtanúja volt és ő is a hölgy segítségére sietett, miközben egy másik szemtanú pedig a kamion rendszámáról tájékoztatta a hatóságot.
 
Az ütközési pont - jól látszik, mennyire lógott át a pótkocsi a VW sávjába
 
A rendőrség Körmenden megállította a balesetet okozó járművet, amelyen egyértelműen látszódtak az ütközés nyomai. A horvát kamionnak vissza kellett térnie a baleset helyszínére. A rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit, így azt is, hogy a sofőr vajon észlelhette-e a balesetet?
 
Közben az M86-oson...
 
A 87-es főúton történt balesettel csaknem egy időben egy Győr felé tartó Seat hajtott szalagkorlátnak az M86-os autóúton, Szeleste közelében. A személyautó ezután árokba csapódott.
 
Szalagkorlátnak ütközött, majd árokba csapódott a Seat Szeleste közelében
 
Információnk szerint a gépjármű vezetője könnyű sérülést szenvedett és alkoholt fogyasztott vezetés előtt.
 
Szalagkorlátnak ütközött, majd árokba csapódott a Seat Szeleste közelében az M86-os autóúton
 
Vissza a buszbalesethez
 
A szombathelyi Thököly utcai buszmegállóban közben türelmesen várták a helyszínelőt, aki 21 óra után érkezett meg a személyi sérülés nélküli balesethez.
 
DSC_5508
 
Itt információnk szerint egy Saab személyautó koccant neki egy helyi járatos autóbusznak.
 
DSC_5511
 
Az este folyamán személyi sérülés nélküli ráfutásos baleset történt még Gyöngyösfalu közelében a 87-es főúton, ahol egy Opel és egy Volkswagen ütközött. Itt a felek megegyeztek egymással. Két autó ütközött a szombathelyi Zanati úton, a Tesco közelében, itt a két sofőr nem tudott megegyezni.
 
DSC_5512
 

Vadbaleset történt Kám és Szemenye között - szarvassal ütközött egy Fiat

A vad elszaladt, a Fiat vezetője pedig feleslegesnek tartotta kihívni a hatóságokat, helyette a Facebookon osztotta meg gondolatait: "Amikor azt hiszed, rosszabb már nem lehet karácsony előtt...Anyukámtól tartottam hazafelé a kórházból, amikor elém ugrott a szarvas.Fékezni nem volt idő.A levegőbe repült, de mire kiszálltam eltűnt. A bal lámpa, a hűtőrács, a motorháztető, a szélvédő, a visszapillantó kuka. Casco nincs. Elegem van. Rendőrt nem hívtam, mert minek, nem hallottam élő emberről, akinek fizetett volna a vadásztársaság. A karácsonyra félretett pénzt elvitte a Bambi. Azért remélem ő jól van. Legalább ő legyen jól."

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.