Barion Pixel
Szerző: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. október 29.

Sérüléses baleseteket hozott az ősziesre fordult időjárás - balesetek Győr-Moson-Sopron megyében

Több olyan személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2019. október 28-án Győr-Moson-Sopron Megyében, amelyeknél közrejátszhattak a megváltozott időjárási- és útviszonyok. A rendőrség figyelmeztet a megváltozott útviszonyoknak megfelelő közlekedésre.

Toyota típusú gépjárműjével közlekedett egy százhalombattai férfi az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Levél térségében 2019. október 28-án délelőtt - amikor a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint - elveszítette uralmát járműve felett és a vízelvezető árokba csapódott.

Fotó: Győr-MS MRFK

A sofőr a balesetben megsérült.

Fotó: Győr-MS MRFK

Szintén személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 83-as főúton délután a kajárpéci lehajtónál.  Egy Opel típusú személyautó román állampolgárságú sofőrje haladt Pápa irányából Győr felé, amikor egy enyhén jobbra ívelő kanyarban érintőlegesen nekiütközött egy szemből szabályosan érkező gépjárműnek.

Fotó: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Emiatt elveszítette irányítását a járműve felett, és frontálisan ütközött egy Győr felől érkező, szintén szabályosan közlekedő személyautóval. A vétlen gépkocsi az út melletti füves területen tetőre állva került nyugalmi helyzetbe, a sofőr a járműbe szorult, őt a katasztrófavédelem munkatársai szabadították ki az autóból.

Fotó: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A balesetben ketten megsérültek.

Fotó: Győr-MS MRFK

Győrság és Pannonhalma között, a 8223-as számú úton közlekedett az esti órákban személyautójával egy 17 éves sofőr, amikor haladása során a gépkocsi – eddig ismeretlen okból és körülmények között – egy balra ívelő kanyarban megcsúszott és a vízelvezető árokba hajtott, majd egy fának csapódva állt meg.

Fotó: Győr-MS MRFK

A balesetben a gépjármű sofőrje, valamint három utasa is megsérült.

Fotó: Győr-MS MRFK

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a közlekedők figyelmét az alábbiakra:

Ősszel a közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, a látási- és az útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. A legtöbb problémát többnyire a változó tapadóképességgel rendelkező útburkolat, valamint a romló látási viszonyok okozzák. A megváltozott látási és útviszonyok – különösen esős időben, illetve ködben – más járművezetői magatartást követelnek.

Veszélyt jelent a közlekedőkre a fákról lehulló levéltömeg az első néhány fagyos éjszaka után, és hasonlóan kockázatos az őszi betakarítási időszakban a mezőgazdasági gépek által felhordott sár miatt csúszóssá váló utakon a sebesség helytelen megválasztása is.

Az útburkolat áthűlésével a nyári abroncsok már nem nyújtanak kellő tapadást, javasolt mielőbb elkezdeni a téli gumik felszerelését.

A fékút hosszabbá válik a nyáron megszokottakhoz képest, lassabban tudunk közlekedni a csúszós utak és a leszálló köd következtében.

A sebesség és a követési távolság helyes megválasztására, valamint az előzési szabályok betartására kiemelt figyelmet kell fordítani.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.