Szerző: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. október 30.

Pályaelhagyásos balesetek esőben - patakba csúszó Ford, árkot felszántó Mitsubishi

Az ősziesre fordult idben megnőtt a pályaelhagyásos balesetek száma. Ilyenkor szerencsének számít, ha az irányíthatatlan autó nem ütközik másik gépjárművel, vagy gyalogossal, kerékpárossal.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 8418-as számú úton, 2019. október 29-én délelőtt. Egy 53 éves téti férfi közlekedett személygépkocsival Koroncó felől, a 83-as számú főút irányába.

Fotó: Győr-MS MRFK

Haladása során - eddig tisztázatlan okból - az úttestről lesodródva, előbb egy csatorna átjárónak, majd az árokfalnak ütközött, és hossztengelye körül átfordulva került nyugalmi helyzetbe. A baleset következtében a sofőr megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

Fotó: Győr-MS MRFK

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt Győrben a Hűtőház utcában, 2019. október 29-én délután. Egy 33 éves felpéci férfi közlekedett személygépkocsival Győrszentiván felől, Győr irányába.

Fotó: Győr-MS MRFK

Egy jobbra ívelő kanyarban – eddig tisztázatlan okból - elveszítette uralmát járműve felett, és előbb egy szemből érkező autónak ütközött, majd az úttesten továbbcsúszva a jobb oldali árokba borult. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

Fotó: Győr-MS MRFK

A további balesetek megelőzése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét az alábbiakra:

A megváltozott őszi időjárásra tekintettel, minden esetben az időjárási-, a látási- és az útviszonyoknak megfelelően vezessék járműveiket!

Csúszóssá teheti az utakat a fákról lehulló levéltömeg, a felhordott sár, a reggeli fagyok és a lecsapódó köd, ezért javasolt a téli gumik használata.

Kiemelt figyelmet kell fordítani a sebesség és a követési távolság helyes megválasztására, valamint az előzési szabályok betartására.


Gerje patak medrébe hajtott egy gépkocsi kedden délben Albertirsán.

Fotó: PMKI Cegléd HTP

A ceglédi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt. 

Fotó: PMKI Cegléd HTP

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.