Barion Pixel
2016. október 29.

Parkoló autóktól nem látta az érkező autót

Védett úton haladó Ford elé hajtott egy Peugeot Szombathelyen, a Rumi úton. A Hajdu utcából érkező sofőr megállt ugyan a kereszteződésnél, de a parkoló autóktól nem látta a neki balról érkező járművet és megkezdte a balra kanyarodást.

Senki nem sérült meg a balesetben, de a két autó valószínűleg gazdasági totálkáros lett.

Parkoló autóktól nem látta az érkező autót

-A közelből indultunk, ismerem ezt a kereszteződést, nagyon nehéz innen belátni a főutat. Megálltam, elnéztem mindkét irányba és ezután indultam el. Nem láttam az érkező autót, nagyon sajnálom - mondta el kérdésünkre a balesetet okozó középkorú hölgy, aki azt is kérte, nézzük meg, mennyire látható be a főút. Valóban nincs egyszerű dolga a sofőröknek, de ebben az esetben egyértelműen a Peugeot vezetője hibázott. Az út szélén parkoló járművek nem szegtek meg semmilyen szabályt.

Parkoló autóktól nem látta az érkező autót

A Ford vezetőjétől megtudtuk, hogy a parkoló kocsikat kerülte, amikor észrevette a jobbról érkező személyautót. Beletaposott a fékbe, de ütköztek. A két sofőr használta a biztonsági övét, a Peugeot utasa viszont nem. A kiérkező mentők megvizsgálták, de szerencsére nem szenvedett sérülést. A Peugeot sofőrje a figyelmetlenségéért, az utas pedig a nem használt biztonsági övért kap csekket.

Parkoló autóktól nem látta az érkező autót

A helyszínelés idején teljes útzár volt az érintett útszakaszon, rendőrök irányították a forgalmat.

Parkoló autóktól nem látta az érkező autót



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.