Szerző: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. január 20.

Baleset miatt bukott le a vezetéstől eltiltott férfi Zala megyében

A vezetéstől véglegesen el volt tiltva az a férfi aki egy baleset résztvevője volt vasárnap az esti órákban Zalaegerszegen. Az általa vezetett Nissan személygépkocsival kapcsolatban is több probléma felmerült.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. január 19-én 20 óra körül érkezett bejelentés egy közlekedési balesetről, mely szerint a Balatoni út 8. szám előtt két személygépkocsi ütközött. Az intézkedő rendőrök megállapították, hogy a baleset feltételezett okozója, egy 58 éves felsőmaráci férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezett, a közúti járművezetéstől pedig végleg el volt tiltva.

Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az általa vezetett Nissan személygépkocsi ellenőrzésekor az is kiderült, hogy az magyarországi nyilvántartásban nem szerepel, az nincs forgalomba helyezve, a járműre egy korábban Magyarországon forgalomból kivont gépkocsi rendszámát szerelték fel. A rendőrök igazoltatták a Nissan gépkocsi utasát is, és megállapították, hogy ellene a Körmendi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot bocsátott ki. A sofőr ellen a baleset miatt szabálysértési-, a gépkocsira átszerelt rendszám ügyében pedig egyedi azonosító jellel visszaélés bűncselekmény miatt büntetőeljárás indult.  A felsőmaráci férfi elismerte, hogy a járműre ő szerelte fel a rendszámot. A zalaegerszegi rendőrök mindkét személyt elfogták és őrizetbe vették.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.