2017. november 16.

Ittas vezetés, cserbenhagyás, baleset okozása - felfüggesztett börtön és járművezetéstől eltiltás a szabálytalan sofőröknek

Több szabálytalan járművezető ellen emeltek vádat, volt aki erősen ittas állapotban okozott balesetet. Az ellen a sofőr ellen is vádat emelnek, aki baleseteket okozott, majd elsétált a helyszínről.

Repülőről is keresték a sofőrt, miután otthagyta az összetört vétlen járművet a sérültekkel

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség ittas járművezetés vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat az ellen a vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi ellen, aki 2016. októberében sérüléses balesetet okozott , majd 2017. júniusában ittasan vezetett, mindkét alkalommal elsétált a helyszínről.

2016. októberében a vádlott a 87. számú főúton közlekedett gépkocsival Kőszeg irányába. Egy balra ívelő kanyarban kezdett előzni, amikor felbukkant szemből a sértett.  A vádlott gépkocsija a sértetti jármű bal elejének ütközött.  A sértett lesodródott az úttestről, gépkocsija többször megpördült az árokban, amíg végül az eredeti irányával szembe fordulva állt meg.  A balesetben a sértett és utasa is megsérült, zúzódásokat szenvedtek.  A vádlott a balesetet követően kiszállt az autóból, majd anélkül, hogy a másik autó utasainak állapotáról meggyőződött volna, elhagyta a helyszínt. 

 
A vádirat szerint 2017. júniusában a vádlott Nárai irányába közlekedett gépkocsival, amikor közepes-súlyos ittassága miatt áttért a szemközti forgalmi sávba, majd letért az útpadkára, ahol egy betonáteresznek ütközött és a jármű az oldalára borult.  A vádlott kimászott a gépkocsiból és elgyalogolt a helyszínről.  
 
A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.
 
 
Pornóapáti - Mercedes

 

Kocsisort tolt a sínekre egy autó a 88-as főúton

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a közlekedés biztonsága elleni vétség miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki 2017. júniusában figyelmetlenül vezetett, ami miatt több jármű ütközött és a vasúti közlekedés biztonsága is veszélybe került a 88-as számú főúton található egyik vasúti átjáróban.

VW- 88as

A vádirat szerint a vádlott Vát felől közlekedett Sárvár irányába. A 88-as számú főút és a Csorna-Porpác vasútvonal kereszteződésében kialakított vasúti átjáróban ekkor nem működött a fénysorompó. A menetrend szerinti vonat 15 km/h sebességgel közeledett az átjáróhoz, ezért három gépkocsi megállt az úton. A vádlott nem vette észre időben az álló járműsort. Fékezett ugyan, de nekiütközött a kocsisorban hátul álló autónak, amit az előtte állónak lökött. Az ütközés ereje ezt a járművet nekilökte az elől álló gépkocsinak, majd az egyik fénysorompónak. 

Opel 88-as
 
Az elől álló autó az ütközés erejétől a vasúti sínre sodródott. A vonat ekkor már az átjáró közelében közlekedett 2-3 km/h sebességgel. A járművezető le tudta kormányozni a sínekről a gépkocsit és elhagyta a vasúti átjárót, mielőtt a vonat odaért.  A balesetben az egyik érintett vétlen jármű utasa nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
 
A vádlott a közlekedési előírásokat megszegte, amikor a jelzést egyáltalán nem adó fénysorompó és a közeledő vonat ellenére a vasúti átjárót nem fokozott óvatossággal közelítette meg és magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedést is.  A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.
 

Ittasan vezetett, táblát és autókat tört össze egy férfi Vasváron


A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen is, aki 2017. júliusában ittasan közlekedett Vasváron és személyi sérüléssel nem járó balesetet okozott, majd a helyszínről távozott. A vádirat szerint a vádlott igen súlyos fokban ittas állapotban közlekedett egy egyenes útszakaszon Vasváron.
 
Ittassága miatt letért jobbra az útpadkára, ahol nekiütközött a gyalogos átkelőhelyre figyelmeztető jelzőtáblának, amit kidöntött. Ezt követően balra rántotta a kormányt, áttért az úttest bal oldalára, ahol először egy üresen parkoló gépkocsi jobb oldalának hajtott, majd az előtte parkoló, ugyancsak üres személygépkocsi jobb hátsó részének ütközött.  Az ütközés ereje a parkoló autót az előtte álló gépkocsi hátsó részének lökte.
 
A vádlott ezután megállt az úttest jobb oldalán kialakított parkolóban, majd elhagyta a helyszínt.  A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.