Barion Pixel
2017. június 25.

Sokszorosan körözött bűnözőt fogtak Pornóapátinál - ő volt a cserbenhagyó a kőszegi egyenesben

Legalább nyolc elfogatóparancs van érvényben az ellen az álnéven élő férfi ellen, akit vasárnap este fogtak el Pornóapáti kocsmájában, miután kilométerekkel arrébb rommá tört egy Mercedest és az erdőn át elmenekült.

Sima pályaelhagyásos balesetből lett komolyabb ügy Pornóapáti és Nárai között. Egy Nárai felé tartó Mercedes kacsázott az út két oldala között, mielőtt elhagyta a szemközti sávot és az árokban folytatta az útját. A kocsi betonáteresznek ütközött, a levegőbe repült, végül az oldalán állt meg.
 
elf4

A szemtanúk azonnal a sofőr segítségére siettek, a magas, sötét ruhás férfi azonban agresszívan reagált a segítő szándékra, majd beszaladt az erdőbe és eltűnt, hátrahagyva autóját, telefonját, igazolványait. Az autó sérüléseiből ítélve a biztonsági övét nem használó férfi is megsérülhetett. (A környék erdei útjain sok kilométert tettünk meg mi is, hátha ráakadunk a férfire, aki esetleg segítségre szorul, de nem jártunk sikerrel.)

DSC_5172

A helyszínelő kb. fél órával a helyszínelés megkezdése után a távolban egy úton átszaladó emberre figyelt fel. Előbb kiabálással, majd a rendőrautó hangszórójának segítségével próbálta rábírni a vélt sofőrt, hogy jöjjön elő és hagyja magát megvizsgálni. A zuhogó esőben fák között rejtőzködő azonban nem jött elő és a rendőr sem látta, ezért járőröket kért a helyszínre. A rendőrök újabb területeket fésültek át, sikertelenül.

Közben a nyilvántartásból kiderült, kié az autó, a tulajdonos hölgy azonban nem "tudott" felvilágosítást adni arról, kié a kocsi. Azt viszont szerette volna, ha a rendőr (!) elviszi neki a személyes holmikat és a kocsi roncsát is Zala megyébe.
 

Időközben a helyszínre ért az autómentő is, aki kerekeire állította a kocsit. Igazolványok, útlevelek, telefon, sok Euro került elő az utastérből és egy csomag, ami miatt Szombathelyről nyomozók indultak útnak, hogy megbizonyosodjanak arról, valóban kábítószerről van-e szó.

elf6

 
A nyomozók már nagyban végezték a gyorstesztet, amikor hívás érkezett: egy szolgálaton kívüli rendőr gyanús férfira figyelt fel a pornóapáti kocsmában. A járőrök azonnal elindultak ellenőrizni az információt és nem is kellett csalódniuk, a balesettől elmenekült sofőr fojtotta alkoholba bánatát.
 
elf5
A rendőrök a kocsma előtt megbilincselték azt, akit H. Istvánnak gondoltak az iratai alapján, majd visszaszállították a baleset helyszínére. Ott azonban valami gyanús lett a helyszínelőnek, aki elő is kotort egy korábbi körözési képet, majd elégedetten csettinthetett. H. István vezetékneve ugyanis valójában Cs. volt és nyolc elfogatóparancs van ellene érvényben.
 
elf
A férfi egyik "hőstettéről" mi is beszámoltunk már. Ő volt az, aki a kőszegi egyenesben nekiütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő járműnek, amit az árokba lökött. A férfi Opelja súlyosan megrongálódott. Cs. úr kikászálódott a roncsból és anélkül, hogy megnézte volna a másik autó utasait, kereket oldott A férfit kutyával és repülőkről is keresték, ahogy az helyszíni beszámolónkból is kiderül.
 
Az elfogott rosszfiú meglehetősen flegmán beszélt a rendőrökkel. Afelől érdeklődött, ki fogja ma őt bántalmazni, illetve megkérte a helyszínelőt, hogy ne magyarázzon neki, mert nem érdekli, mit "gagyog". A helyszínelő megkérdezte, hallotta-e, amikor hangosbeszélőn beszélt hozzá? "Hallottam hát!" - válaszolta a férfi.
 
elf2

A fentieket holnap videón is megmutatjuk.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.