2015. november 07.

Frontális balesetet okozott a ráfutás helyett kormányt félrerántó sofőr Sitkénél

A Sárvár felé tartó Fiat kisteherautó sofőrjét váratlanul érte az előtte fékező teherautó és ráfutás helyett félrerántotta a kormányt. Rossz döntés volt, frontálisan ütközött a szemből érkezővel.

A szombat délutáni balesetben a vétlen autó két utasa megsérült. Úgy tudjuk, hogy egy 37 tonna össztömegű kukoricaszállító tartott Sárvár felé, amikor Sitke közelében az előtte haladó autó lassított és index nélkül lehúzódott az úttest jobb szélére. A dombon felfelé haladó teherautó vezetője balra indexelt és éppen megkezdte volna a kikerülést, amikor az előtte lévő jármű váratlanul szintén balra indexelt és azonnal kanyarodott is.

-Beletapostam a fékbe és azonnal szóltam CB-rádión a mögöttem haladó kollégámnak, hogy vigyázzon. Mi meg tudtuk állni, de a mögöttünk érkező Fiat vezetője félrerántotta a kormányt és ütközött a Celldömölk felé tartó személyautóval - tudtuk meg a kukoricaszállító vezetőjétől. - A baleset után kisebb szóváltásra is sor került a Fiat utasai és a Renault vétlen utasai között, mert a Fiat vezetője azt állította, hogy ő nem ment át a szemközti sávba.


A bója jelöli az ütközési pontot és az bizony vitathatatlanul a Renault sávjában van

A nyomok azonban egyértelműek, az ütközés a Celldömölk felé tartó sáv közepén történt. A két autó keresztbe fordult az úton, az osztrák rendszámú Renault csak a szalagkorlátnak köszönhetően nem repült le a bokrok közé.

A helyszínelés idején teljes útzár volt, a rendőrség elterelte a forgalmat.

Érdekességek

Örömmel láttuk a helyszín felé tartva, hogy a domb tetején, a kanyar előtt elakadásjelző háromszög figyelmeztetett a közelgő veszélyre, így a járművezetők időben csökkenthették a sebességüket. Erről már többször írtunk, nem érdemes sajnálni az elakadásjelzőt, ilyen esetekben ki kell tenni, ezzel veszélyes szituációkat lehet elkerülni. Egy jó helyre elhelyezett elakadásjelző háromszög még a monoton vezetéstől kába járművezetők agyáig is eljuttathatja az információt, hogy vigyázniuk kell.

Jó helyen elhelyezett, időben figyelmeztető elakadásjelző Sitkénél

A balesetet szenvedett Fiat vezetőjének családtagjai és barátai a közeli kereszteződésben gyűltek össze és időnként tájékoztatták az újonnan autóval érkezőket a fejleményekről. Emiatt a forgalomirányító többször is nyomatékosan rájuk szólt, hogy ne akadályozzák a terelőút forgalmát.

A rokonokat és barátokat többször figyelmeztette a rendőr, hogy ne akadályozzák a terelőút forgalmát

A rendőrök megállították és ellenőrizték az első rendszám nélkül érkező gépjárművet.

Az elöl rendszám nélküli autót megállították a rendőrök

Szombathely felé tartva ismét elmélázhattunk arról, mennyire hasznos találmány a szalagkorlát. A 88-as és 86-os utak csomópontjánál például hatalmas repüléstől óvta meg a járművezetőt a korlát a felüljárónál a hetekkel korábban történt balesetben.

Korlát nélkül a mélybe zuhant volna a jármű a 88-as és 86-os utak csomópontjánál

Frontális baleset Sitke közelében
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

1.
2015. november 08. 23:48 - wizzz

A furgonos inkább örüljön, hogy nem egy nyergessel találta magát szembe!

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.