2014. február 24.

Autók is elégtek a pusztacsói háztűzben

Egy lakatlan, befejezés előtt álló családi ház teteje lángolt vasárnap este Pusztacsón. Egy kisteherautó és egy Trabant is kiégett.

Szerencsére csak a tetőszerkezete sérült meg annak a pusztacsói befejezés előtt álló és ezért még lakatlan családi háznak, amelyhez vasárnap este riasztották a tűzoltókat. A tűzben két gépjármű is kiégett.

A tűz keletkezésének okát vizsgálják, így azt a lehetőséget is, hogy a munka után, délután az udvarra parkolt VW kistehergépjárműből, vagy az emellett álló, délután szintén beindított Trabant gépkocsiból harapózhattak-e el a lángok.A tüzet az egyik szomszéd észlelte. Elmondása alapján lefeküdt aludni, majd nem sokkal később puskalövés, vagy tűzijáték szerű durranást hallott, majd ezután újabbat és újabbat. Ekkor ment ki megnézni, mi történik odakint és észlelte az égő, pattogó tetőt. Azonnal értesítette a tűzoltókat.A ház tulajdonosától megtudtuk, hogy a héten keveset tartózkodott az épülő háznál, mivel a munkája ezt nem tette lehetővé. Vasárnap délután hat óra körül parkolta le a VW-t az udvarra, illetve a Trabant gyújtógyertyáját is kicserélte. Ez utóbbi járművet hobbiból tartotta, csak ritkán használta, gyermekének szerette volna megmutatni, hogy ilyen autók is voltak. Mind a két autó teljesen kiégett.A házon van biztosítás. A lakószintre nem terjedtek át a lángok.

A Katasztrófavédelem közleménye

Teljes terjedelmében égett egy építés alatt álló családi ház tetőszerkezete február 23-án este Pusztacsón. A tűz feltehetően a ház mellett található két személygépjárműről terjedt át a garázsra, onnan pedig a családi házra, és a közeli melléképületet is veszélyeztette.

A nemescsói önkéntes tűzoltók, a kőszegi önkormányzati és szombathelyi hivatásos tűzoltó egységek azonnal megkezdték a lángok megfékezését. A tüzet végül hat nagy teljesítményű vízsugárral tudták eloltani. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a melléképületre. A családi házat nem lakták, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A tűz keletkezési körülményeinek tisztázására a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.