Szerző: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2019. november 11.

Átadták a katasztrófavédelem új logisztikai raktárát

Csaknem kétszázmillió forintos uniós beruházás keretében készült el Budapest tizenhetedik kerületében a katasztrófavédelem új központi raktára. A nyolcszáz négyzetméteres, a kor követelményeinek megfelelő építményben egyebek mellett az árvízvédelemhez szükséges készleteket tárolják majd.

raktar_17

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának Ferihegyi úti bázisán tartott ünnepélyes átadáson Bartók Péter tűzoltó dandártábornok, az országos katasztrófavédelmi főigazgató gazdasági helyettese emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban világszerte átalakult a biztonság és a veszélyeztetettség fogalma, egyre-másra jönnek a hírek a különféle katasztrófákról, a klímaváltozás miatt hirtelen kialakuló káresetekről. „Mindezekre figyelemmel felértékelődik egy olyan logisztikai ellátórendszer, amely alkalmas arra, hogy a védekezés és a helyreállítás időszakában a megfelelő minőségben, mennyiségben, helyen és összetételben biztosítsa a szükséges eszközöket” – fogalmazott a főigazgató-helyettes.

raktar_05

Az új raktárcsarnok alkalmas arra, hogy a benne tárolni kívánt szakanyagokat, így például a mobilgátakat, szivattyúkat, homokzsáktöltőket, védőfelszereléseket szükség esetén gyorsan útnak lehessen indítani oda, ahol azokra éppen szükség van.

raktar_01

A KEHOP-1.6.0-15-2016-00018 azonosítószámú, „Logisztikai raktárcsarnok építése” elnevezésű projekt támogatási összege 199,57 millió forint.

raktar_02

Átadták a katasztrófavédelem új logisztikai raktárátHozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.