Barion Pixel
2018. december 21.

Renault elé hajtott egy áruszállító Szombathely határában

Személyi sérüléses közlekedési baleset történt pénteken délután Szombathelyen, a Csaba úton.

DSC_6186
 
A Vásártér utcán közlekedő Ford áruszállító vezetője nem adott elsőbbséget a védett Csaba úton közlekedő Renaultnak és elé hajtott.
 
DSC_6195
 
A Renault a Ford oldalának ütközött.
A Renault vezetője nem tudta elkerülni az ütközést - Fotó: Tánczos Mihály
 
A helyszínelés ideje alatt egy sávon haladhatott a forgalom a Csaba úton, a Vásártér utca érintett szakaszát lezárta a rendőrség.
 
DSC_6197
 
Információnk szerint a Renaultban egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.
 
DSC_6186
 
Tanácsaink a karácsonyi "rohamra"
 
A karácsony előtti roham miatt nagyobb torlódásokra kell számítani a bevásárlóközpontok környékén. Kérjük a járművezetőket, hogy használják a cipzár elvet, azaz engedjenek be egy-egy járművet a torlódó sávokból. Fokozottan figyeljenek arra, hogy ne állják el a kereszteződéseket a feltorlódó járművek miatt, mivel ezzel tovább növelik a dugót, hiszen a szemből érkező sem tud bekanyarodni az elállt útszakaszra, illetve onnan sem tudnak kihajtani mások.
 
Távolságban hosszabb, időben viszont rövidebb lehet, ha a bevásárlóközpontoknál a balra kanyarodás helyett jobbra kanyarodnak, majd a közeli körforgalomnál már az eredetileg tervezett irányba haladnak tovább.
 
És felhívnánk a figyelmet egy másik bosszantó jelenségre: ma több alkalommal jártunk úgy, hogy lemondtunk volna az elsőbbségünkről, azonban a másik járművezető éppen a telefonját nyomkodta a sor elején és észre sem vette a szándékunkat. Egy másik esetben pedig tömött kocsisorban haladtunk, szemből azonban senki nem jött, így lassítottunk és a benzinkúttól balra kanyarodási szándékát jelző sofőrnek jeleztük, hogy kiengedjük. A volánnál ülő idős asszony azonban heves kézmozdulatokkal jelezte, hogy menjünk már és nem indult el. A mögötte állók őszinte bánatára...
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.