Szerző: 112Press / Videó: @takacsszilard1 2020. július 14.

Balul elsült vontatás videón - Amikor a jó szándék nem elég

Balesetet szenvedett autót vontatott vissza az úttestre és még azon is túl egy segítő...

Pályaelhagyásos baleset utáni műszaki mentést örökített meg valaki. A segítő talán egy barát, vagy arra járó lehetett és az elképzelés nem volt rossz, csak a kivitelezésbe csúszott egy kis hiba. Valamit elfelejtettek, ami abban a másodpercben jutott eszükbe, amikor már késő volt.

Mielőtt bárki kárörvendően nevetne, gondoljon bele, hogy a saját életében volt-e már olyan döntés, amikor egy káreset pillanatában villant be, mit kellett volna tenni? A legtöbb ember találkozott már ilyesmivel.

Rosszul sikerült vontatás Forrás: @takacsszabolcs1

A videón látott eset nem egyedi, mi is több helyszínen futottunk már bele. Sorokpolány és a 86-os főút között például traktorral vontattak ki a jeges úttestre a mély árokból egy orrsérült autót, ami ugyanazzal a lendülettel csapódott árokba a másik oldalon. Összetört a hátulja és az oldala is.

Aki felajánlja a segítségét vontatásnál, annak tisztában kell lennie néhány alap dologgal, hogy ne okozzon nagyobb kárt a már meglévőnél. De a segítségnyújtó váratlan szituációban is találhatja magát. Erre is mondunk példát.

Ják és Szombathely között csúszott ki a vizes útról egy nem éppen olcsó gépkocsi. Személyi sérülés nem történt, egy megálló sofőr felajánlotta, hogy kivontatja az autót. A sofőr és családja élt is a lehetőséggel. A jószándékú segítő ki is húzta a kocsit az aszfaltra, amikor köszönet helyett váratlan dolog történt.

A sofőr felbáborodottan mutatta a kipufogót és a lökhárítót, amiben szerinte 200 ezer forintos kárt okozott a "béna" segítő és feleségével, valamint felnőtt fiával hangosan követelte a kára megtérítését. A döbbent férfinek szerencsére a helyén volt az esze és tárcsázta a segélyhívót. Ezt látva az erdőszélből kihúzott autó sofőrje "Takarodjál már, te kutya!" felkiáltással beült az autójába és elporzott a helyszínről.

Ezzel senkinek nem akarjuk elvenni a kedvét attól, hogy segítsen, csak azt kérjük, mérje fel, nem okoz-e komolyabb kárt a segítséggel, vagy nem kerülhet-e bajba miatta?

Nem mindig lehet megspórolni az autómentőt

A legtöbben azért ódzkodnak az autómentőtől, mert az pénzbe kerül. A technikát és a tudást meg kell fizetni. És sokan vannak, akik utólag verik a fejüket a falba, amiért autómentő helyett a havert hívták, hogy nem sokkal később már az eredeti kár sokszorosával számolhassanak.

Szintén Vas megyei történet, ahol egy mezőgazdasági jármű szenvedett balesetet. A helyszínre kamionmentő érkezett az utat elfoglaló járműhöz, azonban amikor a tulajdonos meghallotta, mennyibe kerül, akkor azpnnal mondta, hogy szó sem lehet róla, hív traktorokat és megoldják.

Néhány óra múlva aztán ismét csengett az autómentő telefonja és ugyanarra a helyszínre hívták, a traktorok által "meggyötört", sokkal rosszabb állapotban lévő járművet kellett kerekekre állítania és elszállítania.

Tanulság? A szakértelem megfizetése sokszor a legjobb megoldás, de más kárából is lehet tanulni. A bemutatott videó erre nagyon alkalmas.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.