Barion Pixel
Szerző: 112Press /Tánczos Mihály 2023. január 25.

Árokba sodródó autók a vasi utakon - az úttestre csapódott pára fagyott le reggel

Rövid időn belül legalább nyolc autó sodródott árokba Vasban, szerdán reggel.Több olvasónk is megerősítette, hogy hajnali négykor még nem volt gond, öt óra körül azonban több szakasz is jegessé, csúszóssá vált.

A legtöbb balesetben nem történt személyi sérülés és több olyan pályaelhagyásos balesetről is tudunk, amit be sem jelentettek a rendőrségnek, mert az autón kívül másban nem esett kár.
 
Peugeot csapódott árokba Sé közelében
 
Az első nagyobb baleset öt óra körül történt a 89-es főúton, Szombathely és Sé között.
 
Egy Ausztria felé tartó Peugeot a menetirány szerinti jobb oldalon letért az útról és az oldalával kidöntötte egy nagy jelzőtábla több oszlopát, majd az autó árokba csapódott.
 
Peugeot csapódott árokba Sé közelében
 
A gépkocsi vezetője megsérült, a mentők kórházba szállították. A sofőr használta a biztonsági övét. Az úttest jeges, csúszós volt.
 
Peugeot csapódott árokba Sé közelében
 
Érdekesség, hogy sok gépjárművezető a baleseti helyszínen villogó kék és piros fényhidak ellenére lassítás nélkül hajtott el a járművek mellett, a jeges úton.
 
Kanyarból árokba a 87-esen
 
Egy Ford tartott Szombathely irányába a 87-es főúton, amikor a kőszegi egyenes előtti jobbra ívelő kanyarban a gépkocsi megcsúszott és átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra.
 
Kanyarból árokba a 87-esen
 
Az autó vezetője balra kormányozta az autót, hogy elkerüljön egy frontális balesetet, ami sikerült, azonban az autó újra megcsúszott és a menetirány szerinti bal oldalon árokba sodródott, kidöntve az útkanyarulatra figyelmeztető táblát.
 
Kanyarból árokba a 87-esen
 
Személyi sérülés nem történt.
 
Tetejére borult az autó
 
Szombathely és Söpte között egy Peugeot borult fel, miután az autó árokba sodródott.
 
Tetejére borult az autó
 
A sofőr először nem kért segítséget, azonban később megállt egy mentő, megvizsgálták a járművezetőt és el is vitték.
 
Tetejére borult az autó
 
"Gyűjtőjárat volt" - fogalmazott a helyszínen egy férfi, arra utalva, hogy a mentő útvonalán több autó is balesetet szenvedett és a jármű mindegyiknél megállt és több sofőrt kórházba szállítottak, kivizsgálásra.
 
Tetejére borult az autó
 
Citroen borult fel

Söpte és Salköveskút között három személyautó és egy kistehergépjármű volt érintett a balesetekben. A kisteherautó az ütközés következtében az árokba hajtott. A tűzoltók a járművek áramtalanítását hajtották végre, majd megszüntették az olajfolyást és felitatták az úttestre kifolyt üzemanyagot. 

Citroen borult fel

Egy kisodródó Citroen felborult. A vezetőjét a mentők kórházba szállították.

Citroen borult fel

A Söpte és Vasasszonyfa közötti útszakaszon közel egy időben csúszott meg két gépjármű, egy Fiat és egy Toyota.

Söpte és Vasasszonyfa között csúszott meg Fiat

Mindkettő elhagyta az útpályát. A műszaki mentéshez Szombathelyről vonultak a tűzoltók, akik áramtalanították a kocsikat.

Söpte és Vasasszonyfa között csúszott meg Fiat

A Fiat vezetőjének abban szerencséje volt, hogy nem ütközött szemből érkező gépkocsival.

Söpte és Vasasszonyfa között csúszott meg Toyota

Pályaelhagyás Körmendnél

Lesodródott az útról, és a szántóföldön állt meg egy személyautó reggel a 8-as számú főúton, Körmend közelében. A körmendi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, áramtalanították a kocsit, megszüntették az üzemanyagfolyást, majd a rendőrségi helyszínelés után csörlő segítségével visszavontatták azt az úttestre. A balesetben senki nem sérült meg, a műszaki mentés és helyszínelés idején félpályás forgalomkorlátozás volt érvényben az érintett útszakaszon.

Fának ütközött egy Daewoo Cák közelében

Kőszegről riasztották az önkormányzati, Kőszegszerdahelyről és Kőszegdoroszlóról pedig az önkéntes tűzoltókat ahhoz a balesethez, amely szintén ebben az időben történt Cák közelében.

Fának ütközött egy Daewoo Cák közelében

Egy Kőszegszerdahely felé tartó Daewoo személyautó megcsúszott, a sofőr elvesztette az uralmát a jármű felett és a kocsi fának ütközött.

Fának ütközött egy Daewoo Cák közelében

Az autót a tűzoltók átvizsgálták, áramtalanították, a sofőrt a mentők elszállították.

Baleset Kőszegszerdahely és Cák között - Fotó Kőszegszerdahely ÖTE

Kőszeg határában, az ún Pogányoknál szintén árokban kötött ki egy gépkocsi.

Olvasónk jelzése alapján Pornóapátinál egy Opel csúszott ki az útról, de a járművet gyorsan visszavontatták az útra és folytathatta az útját.
 

Reggeli élő bejelentkezéseink után több olvasónk is jelezte, hogy Ausztria felé hajnali négy óra környékén még nem csúszott a 89-es főút és köd sem volt

Egy órával később azonban a pára lecsapódott az úttestre és rá is fagyott, miközben a levegő hőmérséklete fagypont felett volt.

Árokba sodródó autók a vasi utakon - az úttestre csapódott pára fagyott le reggel



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.