Szerző: Siófoki Járási Ügyészség 2020. február 07.

Arcon csapta a szabálytalan parkolásért reklamáló mozgássérültet - felfüggesztett a sofőrnek

A 28 éves sofőr megütött egy hatvankilenc éves mozgássérült férfit, amiért az szóvá tette, hogy engedély nélkül használja a mozgássérült parkolót Szántódon. A bíróság gyorsított eljárásban egy éves börtönbüntetésre ítélte a támadót, amelyet két év próbaidőre felfüggesztett.

A Siófoki Járási Ügyészség minősített súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a huszonnyolc éves vecsési férfival szemben, aki a mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhely miatt kialakult vita során arcon ütött egy mozgássérült férfit.

A vád szerint a vádlott 2020. januárjában Szántódon, az egyik áruháznál parkolt a mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhelyen, amikor ott megjelent a hatvankilenc éves, mozgássérült sértett, aki előbb felelősségre vonta a vádlottat, hogy miért nem teszi ki a parkolóhely használatára jogosító rokkant kártyáját, majd mobiltelefonjával fényképet készített a szabálytalanul parkoló gépkocsiról.

A vádlott a történtektől indulatba jött és az áruházba igyekvő sértett után ment, akit trágár szavakkal szidalmazni kezdett, majd egy alkalommal közepes erővel arcon ütött. Az ütéstől a sértett elveszítette az egyensúlyát és a bolt bejáratánál a földre zuhant, mire a vádlott sietősen távozott a helyszínről.

A bántalmazás következtében a sértettnek ugyan könnyű sérülései keletkeztek, azonban fennállt veszélye a súlyosabb sérülés bekövetkezésének is.

A Siófoki Járásbíróság a 2020. február 6. napján megtartott tárgyaláson az ügyészi indítvánnyal egyezően állapította meg a férfi bűnösségét, akit egy év börtönbüntetésre ítélt, melynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette.

A címlapkép illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.