Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. október 01.

Aprilia motor elé hajtott Opel Szombathelyen, megsérült az iskolába tartó motoros

Az Alsóőr utcából hajtott ki a 11-es Huszár útra az Állj, elsőbbségadás kötelező! tábla ellenére egy Opel személyautó pénteken reggel. A menetiránya szerinti bal oldalról érkező segédmotorkerékpár ütközött a személyautóval, a motoros fiatalember megsérült. Néhány autóvezető ismét bebizonyította, hogy fogalma sincs a rendőri karjelzésekről, vagy egyszerűen nem érdekli az ilyesmi, ha el akarják téríteni az eredeti útvonalától.

Az aszfaltra eső motoros fiatalember a derekát fájlalta, a mentők a Markusovszky kórházba szállították.

Az Opel vezetője figyelmetlenül hajtott be a kereszteződésbe, a motoros fiú megsérült

A balesetnek több szemtanúja volt, többek között a fiatalember iskolatársa, aki szintén motorral közlekedett. 

Nagyobb torlódást okozott a baleset a reggeli csúcsforgalomban

A baleset után egy autóvezető szemtanú is megállt és megvárta a helyszínelőt. A helyszínen nagy torlódás alakult ki a reggeli csúcsforgalomban.

A járőr kiérkezéséig egy civil állt be forgalmat irányítani az egy sávosra szűkült úton. Neki köszönhetően a rendőrség kiérkezéséig is haladhatott a forgalom a belváros irányába is.

A civil férfi hatékonyan irányította a forgalmat a rendőrök kiérkezéséig

Az Opel vezetője kérdésünkre elmondta, hogy megállt az Állj, elsőbbségadás kötelező! táblánál, majd begurult a kereszteződésbe. Egy parkoló autótól nem látta a balról érkezőket, ezért előbbre gurult, majd észlelte, hogy a folyamatos kocsisorban van egy lyuk. Ezt kihasználva indult el, de nem vette észre az érkező segédmotorkerékpárokat. A férfi hozzátette, hogy szerinte a motoron nem működött a világítás.

DSC_0947

A rendőri forgalomirányítás ismét előhozott több anomáliát. Hiába volt terelőkúpokkal kijelölve a terelősáv, többen megpróbálták kikerülni vagy egészen a rendőrig elmentek és a karjelzését figyelmen kívül hagyva arról érdeklődtek, hogy mehetnek-e egyenesen. Az ilyen megállások tovább fokozták a torlódást.

A sofőr egyenesen akart menni, ezért kikerülte a terelőkúpokat...

Végül a rendőrök az Alsóőr utcába terelték a belváros felé tartó forgalmat - szintén terelőkúpokkal is jelezve, de ezután is voltak olyanok, akik kikerülték ezeket és szembe hajtottak a forgalommal, amíg a rendőr meg nem állította őket.

nem sikerült a manőver, a sofőröknek rendőri utasításra vissza kellett sorolniuk a kanyarodósávba

Ahogy az a fenti két képen is látszik, nem sikerült a kikerülő manőver, a járműveknek vissza kellett térniük. A következő képen azonban már egy sikeres "versenyző" látható. Az idős asszony követte a rendőri karjelzést és a terelőkúp által kijelölt irányt, de aztán nagyon szemfülesen észrevette, hogy ő bizony elfér a balesetben érintett járművek mellett és a forgalom elől elzárt területtel sem törődve balra húzta a kormányt, majd nyugodtan folytatta az útját egyenesen.

Látszólag jobbra kanyarodott, majd nagy ravaszul áthajtott a lezáráson az idős asszony


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.