Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2020. augusztus 12.

Amputálni kellett a fia által összevert asszony lábát - vádemelések

Édesanyját bántalmazó férfi, szoláriumban meztelen nőt fotózó vendég, sorompótörő sofőr, internetes csaló és karantént csalással elkerülő férfi ellen emeltek vádat a napokban Vas megyében.

Összeverte az édesanyját

A Sárvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2018. februárjában, egy Rába parti településen lévő lakásukban, ittasan bántalmazta édesanyját.

A vádlott édesanyját ellökte, a padlón fekvő sértett lábát bakancsban többször megrúgta, majd a ruhájánál fogva megragadta és az ágyra dobta őt. A vádlott a sértettnek nem hívott orvost, a sértett pedig két nap múlva telefonált a lányának, mert erős fájdalma miatt nem tudott lábra állni.

A sértett kórházba szállítását követően elkezdték a sérülései ellátását, azonban a megfelelő kezelések ellenére amputálni kellett a sértett egyik lábát a comb alsó szintjében. A vádlott bántalmazása következtében az édesanyja 8 napon túl gyógyuló sérülést, a lábszár nyílt törését szenvedte el, és a vádlott magatartásával ok-okozati összefüggésben, a szükséges és lehetséges kezelések elvégzése ellenére maradandó fogyatékosság alakult ki nála a végtag csonkolása miatt.

A vádlott bűntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Internetes csaló - nem küldte el a megrendelt termékeket

A Kőszegi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat azzal a Jász-Nagykun-Szolnok megyei fiatal nővel szemben, aki a vád szerint egy hónap alatt, 2019. április végétől 2019. május végéig, 44 – köztük Vas megyei – sértettől csalt ki összesen több mint 2 millió forintot.

A vádirat szerint a nő az interneten hirdetett olyan ingóságokat – fűkaszát, babakocsit, étkezőgarnitúrát, konyhabútort, videókártyát – amelyekkel nem rendelkezett, hanem a képüket szintén az internetről töltötte le.

A vádlott a sértetteket azzal a valótlan ígérettel tévesztette meg, hogy miután átutalják az áru vételárát, vagy a kialkudott előleget a számlájára, akkor megküldi nekik az általa hirdetett terméket.

A vádlott azonban a pénz átutalását követően nem küldte meg a megvásárolni kívánt termékeket a sértetteknek, hanem a pénzt felvette és a saját, valamint a családja megélhetésére fordította.

A vádlott bűntetőjogi felelősségéről a Kőszegi Járásbíróság fog dönteni.

Ruhátlan nőről készített fényképet a szoláriumban

A Sárvári Járási Ügyészség személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki a vád szerint 2019. májusában az egyik sárvári szolárium fülkéjébe bement, majd a szomszédos fülkében ruhátlanul tartózkodó sértettről a fülkéket elválasztó fal fölött fényképfelvételeket készített, amivel a sértettnek jelentős érdeksérelmet okozott.

A sértett észrevette a vádlott kezében lévő mobiltelefont, kiabálni kezdett, emiatt a vádlott elmenekült a szoláriumból, a sértettről készített fotókat pedig kitörölte a telefonjából.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Csalással kerülte el a karantént

A Szombathelyi Járási Ügyészség hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint a pandémia miatti veszélyhelyzet idején, 2020. május 20. napján jelentkezett Ausztria felől az országba belépésre a bucsui határátkelőhelyen, ahol hamis munkáltatói igazolást mutatott be az országba belépő személyeket ellenőrző rendőröknek, mely szerint egy osztrák cég alkalmazásában áll. A vádlott a hamis munkáltatói igazolás felhasználásával, mint szomszédos országok közt ingázó akart mentesülni a jogszabály által előírt egészségügyi
vizsgálat, illetőleg annak eredményéhez képest a karantén elrendelése alól.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Bontott jármű rendszámával közlekedett

Tájékoztatom arról, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2020 márciusában egy Szombathely közeli községben lévő lakóhelyén a rendszám nélküli gépkocsijára felszerelte egy korábbi, bontóba került autójának a rendszámát, majd azzal igazoltatásáig a faluban és
környékén közlekedett. A vádlott igazoltatásakor azonban kiderült a rendszámcsere.

A vádlott bűntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Letörte a sorompót és elhajtott


A Szombathelyi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni vétség miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2020. áprilisában személygépkocsival közlekedett a 8-as főúton, és Jánosháza közelében a főút és a vasút félsorompóval és fénysorompóval biztosított kereszteződésénél a fényjelző tilos jelzése és a leeresztett fénysorompó ellenére behajtott a vasúti átjáróba, miközben letörte a leeresztett félsorompót. Ezt követően a vádlott a rendőri intézkedés bevárása nélkül elhagyta a helyszínt.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását és azt indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el a vádlottat a közúti járművezetéstől.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.