Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2019. november 19.

Bódultan törte össze a frissen megjavított autót, utasai is megsérültek - pénzbüntetést kaphat

Amfetamin hatása alatt sérüléses balesetet okozó sofőr ellen emeltek vádat Sárváron, de lófelszerelés- és arany lopás miatt is történtek vádemelések. Vasi összefoglaló.

Amfetamin hatása alatt törte össze a frissen megjavított autót

A Sárvári Járási Ügyészség bódult vezetés és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki kábítószert fogyasztott, majd autóba ült 2019. márciusában.

A vádirat szerint a vádlott megjavította egy barátjával az autóját, majd közös kocsikázásra indultak az egyik márciusi este, és magukkal vitték a vádlott barátnőjét is.

A vádlott a vezetést megelőzően amfetamint fogyasztott, a vezetést már bódult állapotban kezdte meg, és ez közrehatott abban, hogy letért az útpadkára egy balra ívelő kanyarban, majd a vízelvezető árokba sodródott.

A balesetben mindkét utas és a vádlott is megsérült, mindegyiküket kórházba kellett szállítani, az autó pedig összetörött.

A Sárvári Járási Ügyészség pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a korábban már hasonló bűncselekményért felelősségre vont vádlottal szemben.

Aranyat és eurót loptak

A Sárvári Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a két férfi és két nő ellen, akik 13 millió forint értékű aranyékszert és 16.000 eurot loptak el 2017. októberében egy családi házból, egy Bük közeli községben.

A vádirat szerint az egyik vádlott korábban élettársa volt a sértett fiának, többször tartózkodott a házukban, és ismerte a család anyagi körülményeit. Az elkövetés napján a vádlott felhívta a sértettet, aki a beszélgetésük közben elmondta, hogy a család éppen indul el
otthonról, a háznál csak egy személy marad, aki az udvaron dolgozik.

A vádlott ekkor másik három társával együtt a sértett lakóházához ment, ahol a vádlott bement az udvarba, és beszélgetni kezdett az ott dolgozó személlyel, akinek így elterelte a figyelmét az elkövetés teljes ideje alatt.

A másik három vádlott közül ketten az utcán figyeltek, amíg harmadik társuk kivágta a ház utcafronti, nyitott ablakán a szúnyoghálót, és bemászott a házba, ahol kifeszítette az egyik szobának az ajtaját, és ellopta az ékszeres dobozban tárolt ékszereket és a borítékban
elhelyezett készpénzt a gardróbszekrényből, a ruhák mögül.

A Sárvári Járási Ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó, egy vádlottal szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Lovas felszerelést lopott

A Szombathelyi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a rovott múltú férfi ellen, aki több mint 800.000 forint értékű lovas felszerelést lopott el 2018 novemberében egy Mikosszéplak közeli lovardából. A vádirat szerint a vádlott ellopott hét nyerget, köztük galopp, díjugrató és póni nyerget, valamint több bőrkantárt, kengyelt, egy pónikocsis szerszámot és egy benzinmotoros kaszát is
a nyitott lovardából.

A sértettek kára csaknem teljes egészében megtérült a nyomozás során, mert a nyomozó hatóság lefoglalta az ellopott felszereléseket.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben elzárás kiszabására tett indítványt.

A címlapkép illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.