Barion Pixel
Frissítve: 2013. július 31.

Amerikai nő hajtott vonat elé Csákánydoroszlónál

A sofőr figyelmetlenül hajtott rá a sínekre és az éppen arra haladó 100-120 km/h sebességgel haladó vonat elé került. Már nem tudtak rajta segíteni.

Csákánydoroszló felől tartott Kemestaródfa irányába egy személyautó, amelynek sofőrje figyelmetlenül hajtott rá a sínekre és az éppen arra haladó 100-120 km/h sebességgel haladó személyvonat elé került.

A baleset következtében a személyautót vezető amerikai állampolgárságú nő életét vesztette, az utasként mellette utazó nő súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. őt mentőhelikopter szállította kórházba.

A Szentgotthárd-Szombathely-Sopron viszonylatban közlekedő személyvonat az ütközés helyszínétől kb. 800 méterre tudott megállni. Az elsődleges adatok alapján a pálya illetve a mozdony nem sérült meg komolyabban. A személyautó az ütközés után lepattant a mozdonyról, lezuhant a töltésen és több fenyőfát kitörve állt meg a rézsüben.

A gépjármű teste annyira megsérült, hogy nem volt szükség arra, hogy tűzoltók vágják ki a sérültet. A roncsot a körmendi tűzoltók egy fenyvesen keresztül vontatták ki egy földútra, emiatt több nagyméretű, karácsonyfának szánt fenyőt is ki kellett vágniuk. A balesetben megsérült egy fa tartóoszlop, ezt szerdán cserélik ki a GYSEV munkatársai. A vonalon 18 óra után indulhatott meg a vonatközlekedés, a szerelvények 20 kilométeres sebességgel haladhattak át az érintett kereszteződésen.

Információink szerint a sofőr amerikai állampolgárságú volt, de a közeljövőben folyamodott volna magyar állampolgárságért. A baleset idején a VW Golfot vezető hölgynek szemből sütött a nap, fényjelző készülék az út jobb oldalán volt és megfelelően működött. A balesetet a személyautó vezetőjének figyelmetlensége okozhatta. A vonaton senki nem sérült meg.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.