Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2024. július 04.

Videó: Kamion elé sodródott egy ütközésnél felborult Ford a 89-es főúton

A tartályautó vezetője látta, hogy a szemből érkező személyautó sofőrje nem lassít a pirosnál álló gépkocsi előtt és az ütközéskor azonnal a fékbe taposott, így sikerült elkerülnie, hogy a teherszállító oldalba kapja az autót. A mentők kiérkezésére az okozó sebeit is ellátták. Videónkban a szemtanú mondja el a történteket.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 89-es főúton, Torony község közelében 2024. július 4.-én.

Egy Ford személyautó tartott a bucsui határátkelő irányába. A sofőr a sebességkorlátozó, az útszűkületet és a lámpás irányítást jelző táblák ellenére nem vette észre, hogy egy Toyota áll a sávjában, piros jelzésnél. Az autót vezető középkorú férfi az utolsó pillanatban rántotta balra a kormányt. A Ford nekiütközött a Toyota hátuljának, majd a tetejére borulva sodródott egy Szombathely irányába tartó tartályautó felé.

A Ford vezetője figyelmen kívül hagyta a korlátozásokat és figyelmeztetéseket

Videónkban Pázsit József kamionsofőr mondja el, hogy ő hogyan látta az esetet. A férfi a fékbe taposott amikor a Ford belehajtott az előtte álló autóba és ennek köszönhető, hogy a kamion nem ütközött a sávjába átsodródó személyautóval. Egy asszonnyal együtt ellátták a férfi sebeit, mire a mentők kiérkeztek a helyszínre. Ehhez a kamion elsősegély dobozát vették igénybe. (Kérjük olvasóinkat, hogy ellenőrizzék a járművük elsősegély-felszerelését, nézzék át, milyen eszközök, kötszerek, fertőtlenítőszerek vannak benne, hogy szükség esetén tudják, mihez nyúlhatnak.)

Az ütközés után felborult a Ford a 89-es főúton, Torony közelében Légifotó: Tánczos Mihály

A helyszíni szemle teljes útlezárás mellett zajlott, a forgalmat a párhuzamosan futó 8901-es útra terelték a rendőrök. A helyszínre szombathelyi tűzoltók érkeztek. Az úttestet a Magyar Közút munkatársai takarították le.

Szombathelyi tűzoltüók érkeztek a helyszínre, az úttestet a Magyar Közút munkatársai takarították le

A mentők a Ford vezetője mellett kórházba szállították a Toyota idős sofőrjét is. Úgy tudjuk, hogy nem szenvedett súlyos sérülést.

Mindkét sofőr megsérült a balesetben

A 89-es főút érintett szakaszán a baleset előtt a sebességkorlátozásra és a jelzőlámpás irányításra a matricaellenőrző kapun végzett munkálatok miatt volt szükség. Az elmondások alapján a szabályszerűen kitáblázott terület ellenére már a baleset előtt is több olyan manővert hajtott végre néhány sofőr, ami csak a szemből érkezők reakciójának köszönhetően nem végződött ütközéssel.

A matricaellenőrző kapunál végzett munkálatok miatt volt jelzőlámpás irányítás a 89-es főúton

Helyszíni fotóink és légifelvételeink a alábbi galériában tekinthetők meg:

Álló Toyotának ütközött és felborult egy Ford a 89-es főúton, Torony közelében




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.