Barion Pixel
2017. szeptember 05.

Váratlan akadály a forgalmi dugó felszámolása után - mobiljával babrált a sofőr a kereszteződésben

Egy kisebb baleset után alakult ki nagy torlódás Szombathelyen. A rendőrök sávelhúzással gyorsan felszabadították a sávokat, azonban a kanyarodósáv egyszer csak beállt és a sor elején álló sofőr egyre vörösebb fejjel mutogatott a kanyar felé, a szájáról pedig trágár szavakat lehetett leolvasni.

Egy figyelmetlenül balra kanyarodó sofőr okozott balesetet Fordjával a szombathelyi Bartók Béla körúton, a Kárpáti út kereszteződésénél. Az ütköző autók mindkét egyenesen haladó sávot elzárták a Savaria Pláza irányába, így a járművek a Kárpáti utcában fordultak meg, hogy a jobbra kanyarodó sávból folytathassák az útjukat. Emiatt hamar nagy torlódás alakult ki.

DSC_6526

A rendőrök ezért a sáveltolás mellett döntöttek, a Haladás pálya felé tartó két sávot bójákkal elválasztották, így 2x1 sávon haladhatott a forgalom folyamatosan, csupán a Pláza felől érkező és balra kanyarodni szándékozóknak kellett többet várniuk.

DSC_6535

A csaknem kórházig érő kocsisort viszonylag gyorsan sikerült megszüntetni, azonban az előbb említett kanyarodósávban elöl álló autó vezetője egyre idegesebben mutogatott valamit. Dudálni talán nem mert a rendőrök miatt, de a "k*a anyád" kifejezés és a lószerszám vulgáris megnevezése tisztán leolvasható volt a szájáról.

DSC_6547

A forgalmat akkor éppen távolabb irányító rendőr elindult megnézni, mi a helyzet, miért nem kanyarodik be a sor elején álló autó? Közelebb érve azt látta, hogy a Kárpáti Kelemen utcában a kanyarodósávban áll egy autó. Ott, ahova a Bartók körútról kanyarodhattak volna a járművek.

DSC_6548

A rendőr intett a sofőrnek, hogy hajtson ki a sávból. Semmi reakció. Újabb intések, de a kocsi meg sem mozdult. A hölgy sofőr lehajtott fejjel ült a vezetőülésben. "Lehet, hogy alszik!" - érkzett egy tipp, de arra már a rendőr majdnem odaért az autóhoz. A sofőr csodálkozva nézett fel a telefonjából, amit az ölében babrált, majd valószínűleg rádöbbenhetett, hogy torlódást okozott, így tempósan kihajtott a kereszteződésből.

DSC_6549

Tanulók a dugóban

Ezúttal is láttunk oktatóautókat, amelyek többször is megfordultak a baleseti helyszínen. A tanulóknak fel kellett ismerniük a megváltozott forgalmi helyzetet és a rendőri karjelzésekkel is tisztában kellett lenniük. A magunk részéről nagyon jónak tartjuk, ha az oktatók ilyen stresszes szituációkba is beviszik a tanulóvezetőket.

DSC_6541

Természetesen most is volt néhány sofőr, aki csak az utolsó pillanatban szembesült azzal, hogy az út közepén álló rendőrautótól nem tud tovább haladni, a rendőrt pedig észre sem vette, de szerencsére ezúttal nem sokan mutattak be ilyen produkciót. Meglepő módon a kerékpárosok most kifejezetten gyorsan és jól reagáltak a változásra és a rendőri karjelzésekre. A délutáni csúcsforgalomban jellemzően 20-as, 30-as éveikben járók tekertek a körúton.

DSC_6530

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.