Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2022. augusztus 19.

Agresszív nőverő, ismerőseit utcán rugdosó és kábítószer hatása alatt vezető férfiak ellen emeltek vádat

Több olyan férfi ellen emeltek vádat Vas megyében, aki veréssel, agresszióval, vagy éppen megöléssel fenyegette ismerősét, vitapartnerét, feleségét és nem állt meg a verbális inzultusnál, hanem tettleg bántalmazta a másik felet. Olyan sofőr is bíró elé áll, aki először kábítószerektől bódultan bukott le, majd legközelebb "csak" ittasan okozott balesetet.

A Sárvári Járási Ügyészség zaklatás bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2020. júliusától egy éven keresztül rendszeresen szidalmazta és hetente kétszer-háromszor megpofozta a
feleségét.

Volt, hogy a szobában alvó sértettet leöntötte hideg vízzel, emiatt a nő megijedt és kiment a fáskamrába aludni. Másnap reggel a vádlott közölte a sértettel, hogy takarodjon a kamrából, ami ellen a sértett tiltakozott. Ekkor a vádlott a kezébe vett egy fejszét és azzal fenyegette meg a nőt, hogy feldarabolja.

A sértett a fenyegetéstől megrémült, és a lányához menekült. A vádlott a sértett után ment, ott is bántalmazta a feleségét, őt a hajánál fogva a földre rántotta, ököllel többször megütötte.

A vádlott még az időközben értesített rendőrök jelenlétében is többször megfenyegette a sértetettet, hogy megöli, elvágja a torkát.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Az utcán is ütötte, rúgta haragosait - börtönbe vonulhat

A Körmendi Járási Ügyészség más bűncselekmény mellett garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 októberében, Szentgotthárdon szóváltást követően megrúgta egy férfi felkarját, majd néhány méter
megtétele után hasba rúgta őt. Egy hónappal később a vádlott ugyanezt a férfit Szentgotthárdon az utcán fellökte, melynek következtében a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A vádlott 2021 decemberében, Szentgotthárdon szóváltást követően egy másik férfit próbált megrúgni, kirántotta alóla a lábait, majd a földön fekvő sértettet ismét meg akarta rúgni, amit a férfi az alkarjával védett ki. A sértett nyolc napon belül gyógyuló
sérüléseket szenvedett.

Két nappal később, Szentgotthárdon a vádlott ugyanezt a sértettet bántalmazta, egy fapálcával arcon ütötte, amitől a férfi ismét nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Körmendi Járási Ügyészség a bűncselekményeket a felfüggesztett szabadságvesztésének próbaideje alatt elkövető vádlottal szemben fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Keverte a drogokat a sofőr


A Szombathelyi Járási Ügyészség más bűncselekmény mellett bódult állapotban és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a vádlottal szemben, aki a vád szerint 2021. szeptemberében, Pácsonyban közlekedett
bedrogozva, a személyautó vezetésekor a vérében amfetamin, MDA és MDMA is volt.

Három hónappal később a vádlott Olaszfán ittasan vezetett személyautót, amikor egy kanyarban megcsúszott, az útpadkának sodródott, majd egy ház homlokzatának ütközött.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását és közúti járművezetéstől eltiltását indítványozta.

Fellökte a pultost, mert nem szolgálta ki a tartozása miatt

A Kőszegi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022. júniusában, Kőszegen egy kocsmában italozott, majd miután a pultos a tartozására tekintettel már nem akarta kiszolgálni, a vádlott a földre lökte őt, aztán üvegeket és poharakat tört össze.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Kőszegi Járásbíróság fog dönteni.

Autókarcoló is bíró elé áll

A Kőszegi Járási Ügyészség más bűncselekmény mellett garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022. áprilisában, egy községben parkoló gépkocsi motorháztetejét 23 cm hosszan
megkarcolta, mellyel több mint 65.000 Ft kárt okozott.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Kőszegi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.