Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. november 06.

A téli időjárásra és a tűzmegelőzésre készültek a hosszúperesztegi tűzoltók

Továbbképzést tartott az országban elsőként önállóan beavatkozó lehetőséget és felelősséget kapott Hosszúperesztegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Fotó: Dénes Bálint /Hosszúpereszteg ÖTE

A továbbképzést Dénes Károly tű. alezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei főügyeleti osztályvezetője nyitotta meg. A megnyitó során kitért a továbbképzés jelentőségeire és az aktualitásokra továbbá az alezredes ismertette a képzés témaköreit is a jelenlévőkkel.

Fotó: Dénes Bálint/Hosszúpereszteg ÖTE

A továbbképzés további részében Balikó Tamás tű. százados, az egyesület mentora vezetésévél közösen értékelték az elmúlt időszak beavatkozásai és gyakorlatai során tapasztaltakat, majd megállapítottak. Az egyesület tagjai továbbá ismeretket kaphattak a tűzmegelőzésbe történő bekapcsolódás lehetőségeiről, valamint a téli időjárásra való felkészülés aktuális kérdéseiről is tájékozódhattak.

Fotó: Dénes Bálint/Hosszúpereszteg ÖTE

A képzési nap második részében az egyesület tagjai helyismereti foglakozáson vettek részt a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vadászházában, ahol megismerhettek az épület megközelítési és építészeti, valamint épületgépészeti sajátosságait.

Fotó: Dénes Bálint /Hosszúpereszteg ÖTE

Fotó: Dénes Bálint /Hosszúpereszteg ÖTE


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.