Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015. július 07.

Traktort nyert a hosszúperesztegi tűzoltóság

Pályázott és nyert Hosszúpereszteg Önkéntes Tűzoltósága a Földművelésügyi Minisztérium pályázatán, az elnyert traktort július 4-én ünnepélyes keretek között vehették birtokba tűzoltók.

A Földművelésügyi Minisztérium 2015 januárjában pályázatot írt ki civil szervezetek részére, melynek keretében gépek, munkaeszközök beszerzésére nyílt lehetőség parlagfű-mentesítés céljából.

traktor_hosszupereszteg_ote
Fotó: Dénes Károly tű. őrgy., Vas MKI

Hosszúpereszteg Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete úgy vélte, ez kihagyhatatlan alkalom, a pályázaton nyerhető eszközök nagy mértékben hozzájárulnának a település és környékének a fejlődéséhez, ezért vállalták, hogy elkészítik a pályázatot, melynek révén szert tehetnek alaptevékenységükhöz is illeszthető munkaeszközre.

A tűzoltóság márciusban értesült róla, hogy pályázatuk kedvező elbírálásban részesült, így egy traktort tudhatnak magukénak a hozzá tartozó padkakaszával együtt ötmillió forint értékben. Májusban megtörtént a támogatási szerződés aláírása, júniusban pedig a gépek beszerzése is.

A gépeket V. Németh Zsolt Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésekért és hungarikumokért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője és Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke július 4-én ünnepélyes keretek között adta át Benkő Zsolt tűzoltóparancsnoknak.

A pályázat keretében beszerzett traktor 35 lóerő teljesítményű, öszkerékhajtású, míg a padkakasza is egy korszerű, hidraulikus hajtású, 125 cm munkaszélességű gép.

A tűzoltóság újonnan nyert eszközeinek segítségével Hosszúperesztegen és a Szajki-tavaknál is karban lehet tartani a környező parlagfüves területeket, a munkagépek segítséget nyújtanak a gazdáknak a település határában található szőlőhegyeken a parlagfű elleni védekezési munkákban, valamint egy rendkívüli hóhelyzet vagy tűz esetén nagy mértékben hozzájárulnak az esetleges beavatkozások hatékonyságához.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.