Szerző: 112Press 2021. február 03.

Frissítés: Nem indult rablás miatt eljárás Szombathelyen

Egy idős asszony kért segítséget a járókelőktől szerdán este, a szombathelyi Szűrcsapó utcában. Rendőrök és mentő érkezett a helyszínre, de a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság hozzánk eljuttatott szűkszavú közleménye alapján egyáltalán nem biztos, hogy az idős nő által elmondottak a valóságnak megfelelőek voltak. A rendőrség ugyanis nem indított rablás miatt büntetőeljárást.

Frissítés 2021.02.04.: A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtószóvivőjének tájékoztatása alapján "A Szombathelyi Rendőrkapitányság nem folytat rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást."

Ez jelentheti azt is, hogy az idős asszony nem pontosan azt mondta el, ami történt (pl., fiktív történet). Kérdéseinket elküldtük a rendőrségnek.

Korábban írtuk: Információink szerint a 83 éves asszony azt állította, hogy a Szűrcsapó utcában két nő megütötte, majd elvették a pénzét.  Beszéltünk egy helyszínen tartózkodó férfival, akitől megtudtuk, hogy az idős asszony a buszmegállónál kért segítséget egy nőtől.

sz_1a

Elmondása alapján egy kutyakozmetika közelében két nő lépett oda hozzá, hátba vágták és egyikőjük leakasztotta az asszony nyakából a táskát.

sz_3a

Ezután kivették a pénztárcáját és az abban található húszezer forintot eltették. Az aprópénzt benne hagyták a tárcában. A járókelők értesítették a rendőrséget. Mentő is érkezett, ami kivizsgálásra kórházba szállította az asszonyt.

sz_2a

Jelenleg rendőrök vizsgálják a helyszínt. Az eset valóságtartalmát egyelőre senki nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

sz_1

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.