Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2021. augusztus 26.

80 nap elzárást kaphat a visszaeső ittas sofőr - poénból tettek padot az úttestre (vádemelések)

A rábafüzesi határátkelőn akadt fenn az ellenőrzésen egy korábban többször ittas vezetésen ért sofőr. Az ügyészség 80 nap elzárást kért a felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfira. Vasvár közelében pedig sötétben rakott keresztbe az úttesten egy padot egy férfi, mert ez jó viccnek tűnt. Az ügyészség nem nevetett, felfüggesztett börtönt kértek a vádlottra.

A Szombathelyi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki keresztbe rakott egy padot az úttesten 2021. januárjában, sötétedés után, egy Vasvár közeli településen.

A vádirat szerint a vádlott ismeretlen társával vitte a buszmegállóban található padot az úttestre, ahol azt keresztben lerakta a felezővonalra, ezért a pad elfoglalta mindkét forgalmi sáv egy részét és veszélyeztette az úttesten közlekedők biztonságát.

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

80 nap elzárást kaphat a visszaeső ittas sofőr

A Körmendi Járási Ügyészség ittas vezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfivel szemben, aki enyhe fokban ittasan vezette a gépkocsiját 2021. januárjának egyik éjjelén.

A vádirat szerint a vádlott belépésre jelentkezett a rábafüzesi határátkelőn, amikor a rendőrök ellenőrzés alá vonták az utasaival együtt. A felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló vádlottat korábban már kétszer felelősségre vonták ittas játművezetés miatt, valamint az elkövetést megelőző két évben hét alkalommal bírságolták meg közlekedési szabálysértés miatt.

A Körmendi Járási Ügyészség 80 nap elzárás és 1 év 6 hónap járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Hamis dokumentumokat készíttetett magának a férfi

A Szombathelyi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki két év alatt három hamis végzettséget, illetve nyelvtudást igazoló közokiratot készíttetett magának. A vádirat szerint a vádlott először 2019-ben bízott meg egy ismeretlen személyt azzal, hogy érettségi bizonyítványt készítsen a részére. Második alkalommal a
vádlott 38.000 forintért egy anglisztika alapszakos bölcsész oklevelet készíttetett magának, harmadik alkalommal pedig 90.000 forintot fizetett egy francia nyelvvizsga bizonyítványért.

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben. 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.