Barion Pixel

Címkéhez rendelt hírek - adózó

NAV ellenőrzési terv - ezek a szektorok számíthatnak fokozott...

2019. február 27.

NAV ellenőrzési terv - ezek a szektorok számíthatnak fokozott ellenőrzésre

Az internetes kereskedelemmel, a gépjármű- és gépjárműalkatrész-kereskedelemmel foglalkozók, valamint az építőipari vállalkozások, a személyszállítók, és a szálláshely-szolgáltatók is számíthatnak a hatóság kiemelt figyelmére.

tovább 0

Előzetes értesítést küld a NAV a köztartozásmentes adózói...

2018. október 25.

Előzetes értesítést küld a NAV a köztartozásmentes adózói adatbázisban szereplőknek

Új szolgáltatásként – egyelőre teszt jelleggel – előzetes értesítést küld a NAV azon adózóknak, akik a köztartozásmentes adózói adatbázisba korábban felvételüket kérték, azonban október, november 25-én végzett előzetes vizsgálat szerint valamely mulasztás következményeként az adatbázisban történő szereplés feltételeinek már nem felelnek meg.

tovább 0

Több tucat ragadozómadarat mérgeztek meg januárban

2016. január 20.

Több tucat ragadozómadarat mérgeztek meg  januárban

Miközben a természetvédelmi szakemberek a XIII. Országos Sasszinkron keretében a hazánkban telelő ragadozómadarak számbavételén és védelmén fáradoznak, mások hol szándékosan, hol felelőtlenségből tovább tizedelik az állományukat.

tovább 0

Börtön és 118 ezer euró büntetés az állatmérgezőnek Spanyolországban

2015. szeptember 18.

Börtön és 118 ezer euró büntetés az állatmérgezőnek Spanyolországban

Az észak-spanyolországi Santander város bírósága bűnösnek találta azt a gazdálkodót, aki mérget rakott ki ragadozók számára, és amelynek következtében legalább tizenegy veszélyeztetett vörös kánya, négy keselyű, egy ölyv, egy holló, hat róka és öt kutya pusztult el. Az elkövetőt 2015. június 8-án két év börtönre ítélték, valamint a szabadulása után két...

tovább 0