Barion Pixel
Szerző: TM 2017. április 02.

Videó: Több százan emlékeztek meg a részeg sofőr által halálra gázolt motorosról Szentgotthárdnál

Rendőri felvezetéssel érkeztek a motorosok Szentgotthárd határába, a pénteki halálos baleset helyszínére. Gyalog, kerékpárral és autóval is sokan érkeztek, rendőri és polgárőri biztosítás mellett sorban gyúltak a mécsesek az elhunyt bukósisakja mellett.

 

Hajdu György pénteken munkahelyéről, a szentgotthárdi Opel gyárból indult haza motorján. A 43 éves férfit néhány perc múlva halálos baleset érte. Már ha balesetnek nevezzük azt, amikor egy merevrészeg sofőr félrehúzza a kormányt és elgázolja a vele szemben szabályosan közlekedő motorost. A vétlen az ütközés pillanatában életét vesztette. Valószínűleg fel sem foghatta, mi történik...

DSC_2277

Két nap múlva motoros barátok, ismerősök gyülekeztek a körmendi MOL kútnál és rendőri felvezetéssel indultak Szentgotthárdra. Az elhunytat sokan ismerték, szerették a környéken, így sokakat megrázott az értelmetlen haláleset. A gázolót, K. Istvánt is ismerték jópáran. Róla azt mondták el, hogy Ausztriában, egy közeli bőrgyárban dolgozott és a héten már többször látták részegen feküdni egy padon. Mert hogy családi problémái voltak. Hetek, hónapok óta.

DSC_2305

A baleset helyszínén még jól látszanak a rendőrségi krétarajzok, a felmart aszfalt, a roncsok nyomai. A rövid idő ellenére profin megszervezett megemlékezés zajlott vasárnap este. A forgalmas úton félpályán haladhatott a forgalom. Polgárőrök sorfala mutatta az autósoknak, merre kell menniük. A járművezetők rájöttek, hogy nem tavaszi motorosfelvonulást látnak, így lassan, csendben gurultak el a megemlékezők mögött.  Néma csend volt a helyszínen. A legördülő könnycseppeknek nincs hangja.

DSC_2335

Aztán oszlani kezdett a tömeg és negyed óra múlva már csak egy pár állt a bukósisak mellett. A férfi leült az út szélére és rázta a zokogás. Legszívesebben lejátszanánk ezt a jelenetet minden olyan járművezetőnek, aki ittasan ül a volán mögé...

 

Több százan emlékeztek meg a Szentgotthárdnál elhunyt motorosról, Hajdu Györgyről




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.