Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság;112Press 2017. április 01.

Őrizetben a halálos motorbalesetet okozó autó vezetője

Előző nap is elkapták ittas vezetésért és büntetőeljárás indult K. István ellen, másnap mégis újra volán mögé ült, szintén ittasan. Halált okozó ittas járművezetés elkövetésének gyanúja miatt kell felelnie.

Videónk a baleset helyszínén készült.

Ahogy arról korábban részletesen beszámoltunk, halálos baleset történt a Szentgotthárd és Rábafüzes között a 7459-es számú úton március 31-én délután. A helyszíni szemle során a rendőrök megállapították, hogy egy szentgotthárdi férfi személygépkocsijával a 8-as számú főút felől Szentgotthárd városközpontja felé tartott, amikor eddig ismeretlen ok miatt áttért a szemközti sávba és egy motorkerékpárral közlekedő csákánydoroszlói férfivel ütközött.

Halálos motorbaleset Szentgotthárdnál

Ami maradt am KTM motorból...

A baleset következtében a 43 éves motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a személygépkocsi vezetője alkohol fogyasztását követően ült volán mögé és a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív értéket mutatott.

Halálos motorbaleset Szentgotthárdnál

Az balesetet okkozó sofőr autója.

A 45 éves járművezetővel szemben a balesetet megelőző napon is intézkedtek rendőrök. Akkor Szentgotthárdon ellenőrizték, miközben járművével a Deák Ferenc utcában közlekedett és az igazoltatásakor alkalmazott alkoholszonda akkor is pozitív értéket mutatott. K. Istvánnal szemben 2017. március 30-án ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Ittas sofőr okozott halálos motorbalesetet Szentgotthárdnál

A balesetet követően pedig – őrizetbe vétele mellett – halált okozó ittas járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie.

Ittas sofőr okozott halálos motorbalesetet Szentgotthárdnál




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.