Barion Pixel
2017. október 16.

Új trauma bábut kaptak a vasi mentők - Újraélesztés Világnapja

Új eszköznek is örülhetnek a Szombathelyi Mentőállomáson az Újraélesztés Világnapján, trauma bábut adományozott a Galambos cégcsoport a vasi mentőknek.

A Galambos cégcsoport ünnepélyes keretek között 1,25 millió forint értékben súlyos sérültek betegellátásának szimulációs oktatásához használható egész alakos trauma bábut adományozott a Vas megyei mentőknek. A bábut videónkban Köcse Tamás vezető mentőtiszt mutatja be az ünnepélyes átadáson.


Az "Indíts újra egy szívet!” program keretében a mentőállomásokra látogatókat a szakemberek újraélesztési gyakorlatban részesítették, átadva a legegyszerűbb és leghasznosabb ismereteket és azok gyakorlatbani alkalmazását.
 
DSC_2443

A mentők munkájában kiemelt feladat a keringésmegállást szenvedett betegek újraélesztése.

A Vas megyei mentők évente mintegy 200 beteg újraélesztését végzik. Az emelt szintű újraélesztés olyan csapatmunka, amelyet több ember gyorsan és hatékonyan kell, hogy végrehajtson. A tevékenységek sorában légútbiztosítás, lélegeztetés, mellkaskompresszió, elektromos kezelés és gyógyszeres beavatkozások szerepelnek.

DSC_2387

Ahhoz, hogy ez a sokrétű tevékenység kellő hatékonysággal és időben is megfelelő gyorsasággal legyen végrehajtható, folyamatos gyakorlásra van szükség. A modern szimulációs eszköz az újraélesztésben fontos jelenségek (ritmuszavar, kóros légzési formák) észlelésének és ellátásának gyakorlására alkalmas.

 

Új trauma bábut kaptak a vasi mentők - Újraélesztés Világnapja




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.