Barion Pixel
2017. január 02.

Oktatórendszer adományból - vállalkozók támogatták a mentőket

Jól működő cégek által felajánlott támogatásból vásároltak a vasi mentők egy olyan szimulációs oktatórendszert, amivel az újraélesztésben fontos jelenségek - ritmuszavar, kóros légzési formák - észlelését és ellátását gyakorolhatják a szakemberek.

A 2,4 millió forintos eszköz megvásárlásához a Szombathelyi Erdészeti Zrt., a GalambosTrans Kft., a Galambos Logistic Kft., a Kozma Szerszám Kft. és a Zoll-Sped Kft. nyújtott anyagi hozzájárulást. Az ünnepélyes eszközátadáson  Dr. Lórántfy Mária regionális orvosigazgató és Köcse Tamás vezető mentőtiszt köszönte meg a támogatást. Videónk végén feltüntettük a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány adatait, ha esetleg valaki más is úgy érezné, hogy nemes cselekedet támogatni a helyi mentőket.

Ambu Man Advanced oktatórendszert kaptak

A mentők munkájában kiemelt feladat a keringésmegállást szenvedett betegek újraélesztése. A Vas megyei mentők évente mintegy 200 beteg újraélesztését végzik. Az emeltszintű újraélesztés olyan csapatmunka, amelyet több ember gyorsan és hatékonyan kell, hogy végrehajtson. A tevékenységek sorában légútbiztosítás, lélegeztetés, mellkas-kompresszió, elektromos kezelés és gyógyszeres beavatkozások szerepelnek. Ahhoz, hogy ez a sokrétű tevékenység kellő hatékonysággal és időben is megfelelő gyorsasággal legyen végrehajtható, folyamatos gyakorlásra van szükség.

Az adományokból vásárolt modern szimulációs eszköz az újraélesztésben fontos jelenségek (ritmuszavar, kóros légzési formák) észlelésének és ellátásának gyakorlására alkalmas.


Korábbi adakozás, ismerős arcokkal...

 


Adományból vásároltak szimulációs oktatórendszert a vasi mentők



 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.