Barion Pixel
Szerző: Kronen Zeitung / ORF 2017. június 03.

Rálőttek a rendőrök az Ausztria felé menekülő magyar férfi autójára

Az autójával menekülő magyar férfi lábát megsebesítette egy lövedék, de ez nem hátráltatta az ámokfutásban. Végül Ausztriában sikerült lekapcsolni, miután ütközött egy másik autóval, amiben egy gyerek is utazott.

Frissítés: Az éjszaka elküldött kérdéseinkre kora reggel érkezett válasz a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságról:

"A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Jánossomorjai Rendőrőrs beosztottjai 2017. június 2-án 13 óra 15 perckor Jánossomorja külterületén igazoltatták egy személygépjármű vezetőjét. A sofőr kivonta magát a rendőri intézkedés alól és menekülni kezdett. A rendőrök követték a menekülő férfit, majd - az osztrák rendőrök értesítése mellett - a jánossomorjai határátlépési pontot átlépve megpróbálták megállítani a gépjármű vezetőjét. A gépkocsit végül az osztrák kollégák Weiden közelében megállították és a sofőrt elfogták. Az eset körülményeinek tisztázása jelenleg folyamatban van, így arról bővebb tájékoztatást pillanatnyilag nem tudunk adni."

Korábban írtuk

Több autót is összetört menekülés közben járművével egy 41 éves magyar férfi pénteken délután magyar és osztrák területen - számolt be az esetről a Kronen Zeitung alapján az ORF. A férfi autójának gumijára magyar rendőr adott le két lövést, az egyik lövedék az ajtón áthatolva a sofőr lábába fúródott, azonban az illetőt nem sikerült megállítani.

A Jánossomorja felől Mosontarcsa (Andau) felé száguldó férfi az autójával belehajtott egy útakadályként keresztbe állított rendőrautóba is. A magyar rendőrök értesítették osztrák kollégáikat, akik több burgenlandi falun keresztül folytatták az üldözést, miközben sikertelenül próbálták megállítani a nagy sebességgel haladó autót. Végül Weiden (Védeny) településen jártak sikerrel a rendőrök, ahol a magyar sofőr kocsija ütközött egy másik járművel, amiben egy gyerek is utazott. A férfit őrizetbe vették, az ámokfutón kívül más nem sérült meg. A menekülés okát nem tudjuk, de feltehetőleg kábítószer lehet a háttérben.

Kérdéseinket elküldtük a rendőrségnek, amint válaszolnak cikkünket frissítjük.



(Címlapképünk illusztráció.)


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.