Barion Pixel
Szerző: 112Press /Tánczos Mihály 2022. augusztus 18.

Videó: Gépjárművezető-oktatók demonstrációja Szombathelyen - összefogtak a helyiek

Rendben lezajlott a felvonulással egybekötött demonstráció Szombathelyen, amivel a gépjárművezető-oktatók szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a megváltozott helyzetben egyre többek számára lesz elérhetetlen álom a vezetői engedély megszerzése és az oktatók munkája is veszélybe kerülhet.

Videó összeállításunkban Fejes Tibor gyakorlati oktató foglalja össze, mi a célja a demonstrációnak és hogy mit szeretnének elérni vele.

 

 
 
A szervezők örömmel látták, hogy a vártnál jóval több érintett érkezett tanulóautóval, vagy motorral.
 
Gépjárművezető-oktatók demonstrációja Szombathelyen - összefogtak a helyiek
 
A felvonulás rendőri biztosítással zajlott, a Claudius Hotel előli indulásnál polgárőrök is segítették a demonstrálókat.
A közlekedők megértéssel fogadták azt a néhány perces várakozást, amíg a félszáznál több jármű elhaladt a kijelölt útvonalon.

 Gépjárművezető-oktatók demonstrációja Szombathelyen - összefogtak a helyiek

 
(Csak egy csendes észrevétel: ha zárt menetoszlop közlekedik valahol, akkor a gyalogosok is várják meg, amíg elhaladnak, ne lépjenek be a lassan haladó járművek közé a kijelölt gyalogátkelőhelyen sem, szétszakítva ezzel a konvojt. Ilyenre több példát is láttunk, de egyik esetben sem okozott fennakadást.)
 
Gépjárművezető-oktatók demonstrációja Szombathelyen - összefogtak a helyiek
 
A felvonulók a Március 15. térre érkeztek meg, az AGORA - Művelődési és Sportház elé, ahol hosszan beszélgettek. Olyan oktatók jöttek most össze, akik egyébként egymás telefonszámait sem ismerik, most azonban fontosnak tartották a megjelenést.
 
Gépjárművezető-oktatók demonstrációja Szombathelyen - összefogtak a helyiek
 
Az egész demonstráció alatt egyetlen kisebb közjátékot láttunk. A téren egy motoros kezdett gumit füstöltetni a tanulóautók között, de a főszervező azonnal odafutott és megállította a produkciót. Kiderült, hogy a motoros - aki nem a felvonulók közül került ki - valamit "félreértett".
 
A téren egy motoros kezdett gumit füstöltetni a tanulóautók között
 
A rendezvényen nem láttunk politikusokat. (Továbbra is kérjük olvasóinkat, hogy a 112Press felületein kerüljék a nem témához kapcsolódó, politikai jellegű hozzászólásokat!)
 
A részletek videónkban meghallgathatók.

Gépjárművezető-oktatók demonstrációja Szombathelyen - 2022.08.17.



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.