Szerző: 112Press 2019. szeptember 20.

Gripen is feltűnik Szombathely légterében - Farkas Bertalan és L-29 Delfin a repülőnapon

Látványos légibemutatókkal és földi programokkal várja az érdeklődőket a hétvégén a Szombathelyi Repülőtéren a Legendák a Levegőben Repülőnap.

A bemutatók megtekintése ingyenes, csak azoknak kell fizetniük, akik valamelyik repülő szerkezetet ki akarják próbálni a levegőben.

Forrás Legendák a Levegőben8

Szombaton 11 órától várják a látogatókat a szervezők. A repülőnapon ott lesz Farkas Bertalan, magyar űrhajós, honvédségi MI8 helikopter ejtőernyősökkel, illetve a tervek szerint Gripen katonai repülőgép is feltűnik Szombathely légterében.


Ezenkívül lesznek még köteléket repülő hátmotoros siklóernyősök, látványos bemutatóval készül Hársfalvi Pál és érkezik a korábban elmaradt L-29 Delfin is, a kétüléses, cseh kiképzőgép, amelyen hazai katonai pilóták generációi tanulták a sugárhajtású repülést.

Forrás Legendák a Levegőben5

Vasárnap a tervek szerint földi programok mellett a sétarepülésé lesz a főszerep, 11 órától pedig Autogiro bemutató repülés és repülőmodell bemutató lesz. Ezen a napon is repül Hársfalvi Pál Lesz ezen kívül sárkányrepülő bemutató, illetve hátimotoros siklóernyősök bemutatója, valamint érkezik Süsü, a sárkány.

Forrás Legendák a Levegőben1

A műsorvezető Nagy Jenő, "Zsenya".

A földi látványosságok között rally autók, huszárok, Béla és a Tigris tank (+kisrepülők), repülőmodellek, katonai hagyományőrzők szerepelnek a programban.

Forrás Legendák a Levegőben6

Jótékonysági élményautóztatás Katona Olivér javára

A XX.Legendák a Levegőben Repülőnap keretén belül jótékonysági akcióra, élményautóztatásra is sor kerül, illetve szimulátorok is kipróbálhatók.

elmenyautozas

 

 

 

 

Gripen is feltűnik Szombathely légterében - Farkas Bertalan és L-29 Delfin a repülőnaponHozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.