Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2022. szeptember 08.

XI. Savaria Katonai Bajtársi Találkozó - október elsején jönnek össze az ex-garasinos, savariás katonák

Az eddigiektől eltérően nem februárban, hanem októberben rendezik meg a Savaria (korábban Garasin Rudolf) Laktanya katonáinak és dolgozóinak találkozóját Szombathelyen.A zsíroskenyeres - sörös- beszélgetős összejövetelre azokat várják, akiknek közük volt a laktanyához annak bezárása előtt.

Az elmúlt évben a pandémia miatt elmaradt a már hagyományosnak számító találkozó. A bajtársak október elsején pótolhatják az elmaradt beszélgetéseket.

A X. Savaria Katonai Bajtársi Találkozó csoportképe  - Fotó: Tánczos Mihály

A bajtársi találkozó ugyanis erre szolgál. Teljesen kötetlen beszélgetés, régi történetek felelevenítése, új sztorik elmesélése és a régi munkatársak hátának lapogatása képezi a program gerincét. A személyes találkozásokat ugyanis nem pótolhatják az internetes üzenetváltások, vagy telefonhívások.

X. Savaria Katonai Bajtársi Találkozó - Szombathely

 A Savaria Kiképzőközpont 18 éve, 2004-ben végleg bezárta a kapuit, a katonák, dolgozók szétszéledtek az országban, vagy nyugdíjba mentek, de még mindig sokan érzik fontosnak, hogy találkozzanak.

X. Savaria Katonai Bajtársi Találkozó - Szombathely

A rendező leírása szerint politikamentes, zsíros kenyeres, poharazgatós baráti találkozóról van szó, ahol a résztvevők találkozhatnak azon emberekkel, akik valamikor, valamely módon részei voltak az életüknek.
 
X. Savaria Katonai Bajtársi Találkozó - Szombathely
 
Szívesen látnak mindenkit, akik Szombathelyen, vagy más helyőrségekben szolgáltak, dolgoztak, éltek (hivatásos, szerződéses, polgári stb.)
 
A Savaria Gépesített Lövészdandár nem hivatalos bélyegzőlenyomata
 
Papírképek a Savaria (Garasin) Laktanyából
 
Kérjük a találkozóra érkező katonákat, hogy hozzanak a rendezvényre dobozokban, albumokban lapuló olyan papírképeket, amelyek a laktanya és az ott szolgálatot teljesítők életét mutatják be és amit szívesen megosztanának másokkal.

Ezeket a képeket a helyszínen digitalizáljuk és azonnal vissza is adjuk a tulajdonosának.
 
2014-es videó a rendezvényről:

 

 
 

X. Savaria Katonai Bajtársi Találkozó Szombathelyen - 2020. február 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.