Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2024. június 08.

Súlyosan megsérült a Honda motorral vízelvezető árokba hajtó férfi Kámnál, a 8-as főúton

A motoros három társával tartott az Őrségbe, ő haladt leghátul. Egyelőre nem tudják, miért tért le az útról a balra ívelő kanyarban. A vízelvezető árokban lévő betonlapok komoly roncsolást végeztek a motoron, a motoros súlyosan megsérült.

Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 8-as főúton, Kám közelében, 2024. június 7.-én. Hosszúpereszteg felől Vasvár irányába tartott négy motoros. A sor végén haladó Honda motor egy balra ívelő kanyarban letért az útról, egy darabig a szalagkorlát melletti zöldterületen haladt, majd a szalagkorlát után nem sokkal vízelvezető árokba hajtott.

A terület lejtése miatt a vízelvezetőben cipzár-fogakhoz hasonló betonlapok hivatottak lassítani a víz áramlását és megakasztani a hordalékot. Ami jó a lezúduló víz ellen, az gyakorlatilag darálóként funkcionált a Honda motorkerékpárnál, ami több ilyen kiálló lapot letört, de közben totálkárosra törött.

A motoros súlyosan megsérült Kám közelében

A járművet vezető férfit a mentők az elsődleges adatok szerint töréses végtagsérüléssel szállították kórházba. Úgy tudjuk, hogy a felsőtestével egy kisebb fát is kidöntött. A sérült barátjától megtudtuk, hogy a 60 év körüli férfivel reggel indultak Békés megyéből és az Őrségbe tartottak egy már hagyományos, évenként megszervezett hétvégi kiruccanásra.

Súlyosan megsérült egy motoros Kámnál, a 8-as főúton

Közel 400 kilométer megtétele után történt a baleset. A sérültet higgadt, tapasztalt motorosnak írta le a motorostársa, akivel nem szoktak száguldozni, ráadásul a kanyarív sem indokolta a pályaelhagyást.

Egy balra ívelő kanyarban hajtott le a 8as főútról egy motoros, Kám közelében

A helyszínen érezhető alkoholszaggal kapcsolatban megtudtuk, hogy 5 liter ajándékba szánt pálinka folyt el és olajjal szennyeződtek a szintén ajándékba szánt alföldi vastagkolbászok is. A balesetet szenvedett motor vezetőjével szemben nem merült fel az ittasság gyanúja.

A vízelvezetőben lévő betonlapok roncsolták a motor kerekét

A helyszíni szemle ideje alatt rendőri irányítás mellett haladt a forgalom. Nem alakult ki torlódás.

Egy balra ívelő kanyarban hajtott le a 8as főútról egy motoros, Kám közelében


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.